Colors: Purple Color

25 października w Krakowie odbędzie się Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology”. Tematyka kongresu dotyczyć będzie psychologii behawioralnej (mózgowej percepcji smaku), sztuki kulinarnej, turystyki gastronomicznej oraz nowych technologii w żywieniu.

Mogłoby się wydawać, że zbiory głąbika to zwieńczenie akcji „Tradycja w natarciu” zorganizowanej w ramach 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HOERCA® w Krakowie, jednak nic bardziej mylnego. Głąbik krakowski, warzywo niegdyś będące przysmakiem krakowian i aktualnie przywracane na stoły, trafił na prestiżową listę krakowskich produktów pilotażowego programu Slow Food CE, realizowanego przez Urząd Miasta Krakowa.

12 października w Warszawie odbędzie się 12. już edycja prestiżowego konkursu Wine & Food Noble Night.  O zwycięstwo rywalizować będzie 12 wyróżniających się restauracji z całej Polski.

30 października w Warszawie odbędzie się konferencja "Zastosowanie nowoczesnych technologii w obiektach hotelowych i gastronomicznych". Organizatorem jest Polski Instytut Rozwoju Biznesu. 

9 października w Warszawie odbyła się kolejna edycja Kongresu Szefów Kuchni. W programie największego spotkania szefów kuchni w Polsce nie zabrakło interesujących oraz merytorycznych wystąpień m.in.: Skuteczne zarządzanie personelem czyli szef kuchni, który potrafi mądrze wymagać.

Najpopularniejsze