Colors: Purple Color

Miejsce: Gniew
Organizator: Krzysztof Lisiecki, Mariusz Gachewicz, Paweł Mieszała
– Zamek Gniew to idealne miejsce na konkurs kulinarny, który połączy tradycję i nowoczesność. Co oznacza słowo Archimagirus? To najważniejsza osoba w kuchni dbająca o menu i jakość posiłków, zarówno tych wytrawnych jak i słodkich. Tworzymy konkurs w którym najważniejszy będziesz Ty – szef kuchni i cukiernik (pastry chef), Ty który masz wiedzę, dzielisz się nią z zespołem i dbasz o jakość. Komu przypadnie statuetka Archimagirus roku 2019 dowiemy się już 11-13 lipca – mówi Mariusz Gachewicz, szef kuchni restauracji w Zamku Gniew.

Miejsce: Nadarzyn
Organizator: NESTLÉ Professional
Nestlé Professional zaprasza szefów kuchni i kucharzy do udziału w kolejnej edycji konkursu kulinarnego CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2019. Finał tego konkursu odbędzie się 27 marca na Targach EuroGastro organizowanych w Warsaw Ptak Expo w Nadarzynie koło Warszawy.

Miejsce: Zamek Ryn
Organizator: Pernod Ricard Polska, Grupa Anders, przy merytorycznej współpracy Klubu Szefów Kuchni
01-03 marca 2019 r. w Hotelu Zamek Ryn **** odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2019. Konkurs ten nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.

Miejsce: Warszawa
Organizator: Związek Polskiego Mięsa
4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 1. Ogólnopolski Konkursu Kulinarny o Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego. Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.

Miejsce: Hotel Courtyard by Marriott w Gdyni
Organizator: Made Restaurant
Lokalne spotkania liderów polskiej gastronomii w 2018 roku przebiegają pod wspólnym hasłem BĄDŹ TRZY KROKI PRZED I... ZARABIAJ. Precyzyjnie dobrani eksperci - praktycy już 28 listopada w Hotel Courtyard by Marriott w Gdyni, podczas prelekcji podzielą się swoimi sposobami, narzędziami i doświadczeniem. Kogo posłuchacie?

Miejsce: Poznań
Organizator: Międzynarodowe Targi Poznańskie
Już tradycją stało się, że święto fanów ulicznego jedzenia oraz piw kraftowych odbywa się późną jesienią. Nie inaczej będzie i w tym roku. Na zwiedzających organizatorzy czekają 9 i 10 listopada wraz z całą gamą wszelkich atrakcji.

Miejsce: Poznań
Organizator: Unilever Food Solutions
21 listopada w Poznaniu odbędzie się finał 14. edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018. Tematem konkursu jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional. Konkurs składa się z 3 etapów.

Miejsce: Paryż
Organizator: Transgourmet
11 i 12 listopada europejscy szefowie kuchni będą walczyć w prestiżowym konkursie Les Chefs en Or podczas targów EquipHotel w Paryżu. Polscy reprezentanci w kategorii szef kuchni i uczeń to Ernest Jagodziński i Emil Guzik. Przed rywalizacją trenują w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą, który został niedawno uruchomiony.

Najpopularniejsze