Colors: Purple Color

Reprezentacje 13 krajów wezmą udział w Międzynarodowych Mistrzostwach Młodych Sommelierów w Gdańsku. Konkurs odbędzie się 12 października w hotelu Mercure Gdańsk Stare Miasto, ale dzień wcześniej przeprowadzone będą eliminacje dla zawodników z Polski. Zgłoszenia przyjmowane są do końca sierpnia.

30 września – 3 października odbędą się Targi Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzeniu patronują najważniejsze w Polsce organizacje gastronomiczne: Fundacja KSK, OSSKiC oraz Stowarzyszenie Euro Toques Polska.

26-27 sierpnia można wziąć udział w dwudniowym intensywnym szkoleniu dla profesjonalistów, które poprowadzi Bartosz Peter – dwukrotnym zwycięzcą Kulinarnego Pucharu Polski.

Czas na rybę! to profesjonalny konkurs kulinarny, organizowany przez Rybacką Lokalną Grupę Działania Opolszczyzna. Konkurs odbywa się w pierwszy weekend października, podczas Wojewódzkiego Święta Karpia oPolskiego na Zamku w Niemodlinie.

21 listopada odbędzie się kolejna polska selekcja konkursu Bocuse d’Or. Tym razem to Kraków będzie gościł polską i światową gastronomię w ramach projektu Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej.

Dlaczego warto wybrać się na Jubileuszowe X Europejskie Targi Produktów Regionalnych? Otóż - podczas trwania Targów prezentowana jest bogata oferta różnorodnych produktów wędliniarskich, mleczarskich, owocowo-warzywnych, wyrobów cukierniczych, napojów w tym również wina, piwa, nalewek z Polski i zagranicy.

Kalendarium

Najpopularniejsze