Młody Kreator Sztuki Kulinarnej – półfinał

Newsy

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej – półfinał

17 lutego 2014

18 lutego br. w Centrum Kulinarnym UFS w Poznaniu zostanie rozegrany drugi półfinał „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”.

Półfinał polega na przygotowaniu przez każdego uczestnika, który zakwalifikował się do tego etapu 6 porcji tego samego dania konkursowego, którego receptura została zakwalifikowana do półfinału.

Trzecim etapem jest finał, który zostanie rozegrany również w Centrum Kulinarnym w Poznaniu. Przyjazd finalistów wraz z opiekunami zaplanowano na 17 marca. 18 marca z okazji jubileuszowej X edycji organizator zaplanował atrakcyjną podróż po ciekawych zakątkach Poznania. 19 marca odbędzie się finał, podczas którego uczestnicy przygotują  również 6 porcji dania konkursowego.

Poniżej lista półfinalistów

1) Dembowski Mikołaj z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Gnieźnie przy ul. Sobieskiego

2) Dziewięcki Adrian z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej

3) Janikowski Rafał z Zasadniczej Szkoły Zawodowej Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy przy ul. Kijowskiej

4) Jankowska Klaudia z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej

5) Kopiec Iwona z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim przy ul. Szkolnej

6) Lenkiewicz Bartosz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy ul. Okólnej

7) Planer Miłosz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego

8) Skibińska Sandra z Zespołu Szkół w Bolechowie. Szkoła w Murowanej Goślinie

9) Sytykiewicz Jakub z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego

10) Szczepłocki Dariusz z Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu przy ul. Królewieckiej

11) Szukała Dawid z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy ul. Okólnej

12) Witkiewicz Roger z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Lesznie przy ul. Poniatowskiego