Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017 –  półfinał

Wydarzenia

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017 – półfinał

16 lutego 2017

16 lutego w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions przy ul. Bałtyckiej w Poznaniu odbywa się drugi półfinał konkursu kulinarnego Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017. Konkurs ten skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych. Do półfinału zakwalifikowali się:

  • Karolina Krzyżak, Technikum Lider w Lublinie;
  • Tomasz Siewierski, Technikum Lider w Lublinie;
  • Grzegorz Królik, Technikum Lider w Lublinie;
  • Kamila Formela, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku;
  • Piotr Pezowicz, Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku; Karol Sosnowski, Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy;
  • Beata Słomienna, Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy;
  • Bartłomiej Brzozowski, Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Kościelcu;
  • Klaudia Kiełkowska, Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim;
  • Mateusz Kamiński, Zespół Szkół Gastronomicznychw Łodzi; Mariusz Jasiński, Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku;
  • Kamil Piotrowski, Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi.

Lista rezerwowa:

  • Patrycja Mandera, Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim.

Ostateczne rozstrzygnięcie konkursu nastąpi natomiast 8 marca. Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017.

Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solution. Więcej informacji na stronie www.ufs.com.