7. Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich – Ale pasztet!

7. Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich – Ale pasztet!

02 października 2017

17-19 listopada w Zamku w Kliczkowie odbędzie się 7. edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich – „Ale pasztet! ”. Zawodnicy będą rywalizować w dwóch kategoriach: uczniowie szkół gastronomicznych (17.11) i kucharze profesjonalni (18.11). Konkurs w kategorii kucharze profesjonalni jest nominowany do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.  Organizatorem konkursu jest Fundacja Bory Dolnośląskie, Fundacja Pro Cultuare Bono, Zamek Kliczków, Dolnośląska Organizacja Turystyczna oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Lista uczestników:

Kategoria kucharze profesjonalni:

Dariusz Przepiórka i Krzysztof Panwic – Pałac Tłokinia w Tłokini Kościelnej

Grzegorz Mościński i Dorian Nalazek – Hotel Courtyard Marriott w Warszawie

Daniel Warszawski i Karol Płoch – Akademia Kulinarna Mariusza Nowickiego w          Raszynie

Dawid Konior i Bartosz Puchałka – Restauracja Pastamore w Bielsko Białej

Paweł Brzeski i Piotr Kaszlewicz – Zamek Gniew w Gniewie

Piotr Pyczot i Kamil Gajda – Restauracja Carska w Białowieży

Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki – Restauracja Pasja i Smak w Chorzowie

Łukasz Boreczek i Paweł Gałecki – Hotel Restauracja Piano w Lublinie

Beata Słomianna i Jakub Nowak – Restauracja Memo w Bydgoszczy

Ekipy rezerwowe:

Wojciech Kotula i Piotr Orzech – Hotel Czarny Potok w Krynicy Zdrój

Anna Cieślak i Marcin Kurzawa – Akademia Kuraszków w Obornikach Śląskich

Kategoria uczniowie szkół gastronomicznych:

Julita Pyźlak i Szymon Jadczuk – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Sadownie

Jowita Zegarska i Piotr Żurek – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Iłowie

Bartosz Wicherek i Patryk Wróblewski – Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim

Krzysztof Kowalski i Filip Ziemiński – Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Cyprian Fijałkowski i Patryk Ulbrych – Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Bolesławcu

Martyna Dybał i Martyna Słobodzian – Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych  w Bolesławcu

Milena Koprowska i Katarzyna Polaczyk – Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego  w Zielonej Górze

Mateusz  Ludwicki i Joanna Palińska – Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu

Kamila Formela i Monika Lewkowicz – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku.