Smaki Dziczyzny 2017

Smaki Dziczyzny 2017

02 marca 2017

22 kwietnia podczas Targów Turystyki i Wypoczynku LATO oraz Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia w Warszawie.odbędzie się 2. edycja konkursu kulinarnego Smaki Dziczyzny 2017.  Organizatorem konkursu jest Artur Świerżewski, wieloletni szef kuchni, pasjonata myślistwa i miłośnik dziczyzny.

Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych, pracujących w zawodzie kucharzy i pokazanie wielu możliwości zastosowania mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów smakowych i zdrowotnych dziczyzny – jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.

Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać formularz zgłoszeniowy oraz recepturę dania wraz ze zdjęciem na adres: konkurs@smakidziczyzny.pl najpóźniej do dnia 26 marca.