Festiwal Smaku w Grucznie

Newsy

Festiwal Smaku w Grucznie

16 sierpnia 2011

20 – 21 sierpnia br. odbędzie się VI edycja Festiwalu Smaku w Grucznie. Podczas Festiwalu, już po raz piąty, obędzie się konkurs kulinarny „Turniej Kucharzy”. Zwycięzcy Turnieju Kucharzy są nominowani do „Kulinarnego Pucharu Polski 2011 podczas targów Gastro Trendy 2011 odbywających się w Poznaniu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich”.

Ekipy Gruczno 2011

01:      Hotel Angelo Katowice

            Adam Szajner

            Mirosław Skrzypczak

02:      Hotel Neptun Międzychód        

Rafał Kaczmarek

            Ryszard Libelt

03:      Gastro Art Team Garwolin

Marek Rybacki

            Mariusz Gachewicz

04:      Jak Pragnę Wina Łódż

            Szymon Stach

            Mateusz Skomka              

05:      Unifreeze Culinary Team

Michał Gorecki

            Artur Waver 

06:      Team Herman & Partyka Wrocław

            Tobiasz Herman

            Łukasz Partyka

07:      Restauracja Sowa Bydgoszcz

Dariusz Przybyła

Przemysław Siuda

08:      Hotel Słoneczne Młyn Bydgoszcz

Krzysztof Paprocki

Przemysław Morgut

09.      Deutschland Team

            Oliver Kramp

Oliver Skoluda

Jury techniczne:

1. Przewodniczący- Leszek Gryka, Expert Kulinarny

2. Piotr Szczegielski, Euro-Toques Polska

3. Zbigniew Łęgowski, Euro-Toques Polska

Jury degustacyjne:

1.        Przewodniczący – Wiesław Ambros, Euro-Toques Polska- dział Promocji Produktu Polskiego

2.        Jacek Kempa, vice Prezydent Euro-Toques Polska

3. Wolfgang P. Menge, Prezydent Euro -Toques Niemcy

4. Jean Castadot, Prezydent  Euro-Toques Belgia

5. Stefan Unterkircher, Prezydent S K V, Sud Tyrol, Włochy

6. Krzysztof Szulborski, Prezes SPKiC, Region Pomorski

7. Waldemar Hołówka, Fundacja Klubów Szefów Kuchni

Jury VIP:

1. Przewodniczący- Paweł Malewski, Prezes Stalgast

2. Stanisław Wroński, Konsul Honorowy Belgii

3. Ks. Wojciech Przybyła, Dyrektor Caritas Diecezji Bydgoskiej

4. Rafał Rykowski, TVP Bydgoszcz

5. Adam Dmyterko, Prezes SPKiC, Region Zachodniopomorski

6. Anna Weckwerth, Jabil Global Services Poland

7. Carlos Gonzales Tejera, Stalgast

Koordynator Konkursu:

Wiesław Wróblewski, Euro-Toques Polska, koordynator ds. eventów

Program Turnieju Kucharzy:

19.08.2011 r.

Do godz.17.00. Zakwaterowanie jurorów oraz uczestników konkursu w Hostel24 w Bydgoszczy, ul. Lelewela 35A na hasło „EURO TOQUES”

Godz. 18.00. Odprawa uczestników konkursu

Godz. 19.00. Kolacja

Od godz. 20.00 do 22.00. Możliwość obróbki produktów w kuchni: filetowanie, marynowanie, itp.

20.08.2011 r.

Godz. 07.00- 08.30. Śniadanie

Godz. 10.30- 16.30. Konkurs Kulinarny

Godz. 18.00- Ogłoszenie wyników

Godz. 20.00- Gala Diner

21.08.2011 r.

Godz. 07.00- 10.00, Śniadanie

Do godz.12.00. Wymeldowanie z Hotelu.