VII Ogólnopolski Konkurs Kulinarny “Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

VII Ogólnopolski Konkurs Kulinarny “Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

19 maja 2015

W dniach 12-14 czerwca 2015 roku odbędzie się VII Ogólnopolski Konkurs Kulinarny “Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Rywalizacja konkursowa odbędzie się w dniu 13 czerwca 2015 roku na podzamczu Hotelu Zamek w Pułtusku-Dom Polonii.

Konkurs skierowany jest do kucharzy profesjonalnych oraz uczniów szkół gastronomicznych.

Celem konkursu kulinarnego jest:

–  propagowanie polskiej sztuki kulinarnej

–  łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością

–  promowanie producentów polskiej żywności

Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek – Szef Kuchni Hotelu Lord.

Współorganizatorem: Hotel – Zamek w Pułtusku, Stowarzyszenie “Wspólnota Polska” Dom Polonii,

przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

W rywalizacji o puchar „Złotej Korony” dla najlepszego dania Kuchni Polskiej udział wezmą

dwuosobowe ekipy kucharskie w kategoriach:

–  kucharze profesjonalni

–  uczniowie szkół gastronomicznych

Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w Konkursu zamieszczona będzie na stronach internetowych do dnia 22 maja 2015 roku.

http://konkurskulinarny.ubf.pl/