Zarząd Klubu Szefów Kuchni zaprasza członków oraz partnerów klubu na uroczystą kolację wigilijną, która odbędzie się 7 grudnia o godz. 19. w hotelu Haffner w Sopocie.

Za nami czwarta kolacja z cyklu „Powrót do korzeni”. W Villa Intrata w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, spotkali się znakomici szefowie kuchni i eksperci, aby wspólnie odtworzyć oryginalne receptury z XVI i XVII wieku.

13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel, odbywające się 25-27 marca 2020, to ważne miejsce na mapie branży hotelarskiej. Nowości oraz sprawdzone rozwiązania zaprezentują firmy oferujące produkty i usługi niezbędne do uruchomienia oraz prawidłowego funkcjonowania hotelu. Wiedzę dotyczącą tworzenia i dynamicznego rozwijania biznesu będzie można zdobyć, uczestnicząc w cyklu merytorycznych warsztatów „Efektywny hotel – od koncepcji do sukcesu”.

Olimpiada IKA/Culinary Olimpics to najstarszy i największy międzynarodowy konkurs sztuki kulinarnej. Przyszłoroczna edycja będzie 25 odsłoną konkursu, po raz pierwszy będzie towarzyszyć Międzynarodowym Targom Branży HoReCa INTERGASTRA w Stuttgarcie. Podczas olimpiady w terminie od 14 do 19 lutego 2020 r. swoje umiejętności zaprezentuje około 2.000 kucharzy i cukierników z ponad 60 krajów. Wśród uczestników walczących o złote, srebrne i brązowe medale znalazły się dwie drużyny narodowe z Polski – seniorów i juniorów.

18 listopada w Hotelu Monopol odbyła się 6. edycja Grand Prix Sommelierów Dolnego Śląska. Zawodnicy w pierwszej części konkursu zmagali się w trzech konkurencjach: bar, biuro szefa kuchni oraz piwnica z winami.

Jakub Kasprzak, szef kuchni Sezony w Hotelu w Trzeku został zwycięzcą Krajowej Selekcji Bocuse d'Or Poland 2019. Na drugim miejscu uplasował się Ernest Jagodziński, szef kuchni z restauracji Autentyk – kuchnia i ludzie w Poznaniu, a na trzecim Michał Stężalski, szef kuchni z restauracji Szara Gęś w Krakowie.

Najpopularniejsze