25 i 26 stycznia w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbędzie się trzecia edycja Festiwalu Wódki i Zakąski, która będzie imprezą towarzyszącą „Jedz Pij Warszawo” - największego w Polsce wydarzenia dedykowanego szeroko rozumianej kulturze konsumpcji i biesiadowania. To jednocześnie reaktywacja legendarnej „Wystawy Kucharsko-Spożywczej” z 1902 r., kiedy to Warszawa stała się jednym z pierwszych miejsc apoteozy i świętowania sztuki kulinarnej w Europie.

17 stycznia w Hotelu Mały Rzym w Sandomierzu odbyła się charytatywna kolacja degustacyjna z której cały dochód – 11 tys. zł. – został przeznaczony na dwa cele charytatywne – Dom Dziecka w Łoniowie oraz Przytulisko dla zwierząt w Sandomierzu.

Jesteś cukiernikiem lub pasjonatem cukiernictwa? Weź udział w otwartym konkursie na element dekoracyjny podczas Expo Sweet -  23-26 lutego w hali Centrum Expo XXI Warszawa. 

Najpopularniejsze