W Gdańsku po raz drugi w pojedynku na grille zmierzą się uczestnicy Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego o Tytuł Gold Grill Team. Konkursowym zadaniem będzie przygotowanie przystawki z pstrąga oraz głównego dania z łaty wołowej z polskiej wołowiny. W pierwszy kwietniowy weekend nad AmberExpo unosić się będzie smakowity zapach potraw z grilla.

Ruszyły zgłoszenia do trzeciej edycji konkursu „Wino na medal” organizowanego przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Swoje produkty mogą zgłaszać do konkursu importerzy, dystrybutorzy i producenci wina, których produkty są dostępne w ofercie branży HoRcCa.

5 lutego w Kielcach odbył się już 3. Junior Culinary Cap. Pierwsze miejsce wywalczył Tomasz Jarmoski z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej. Przygotował kaczkę w sosie wiśniowym z cykorią, puree z selera z dodatkiem białej czekolady. 

Najpopularniejsze