2 kwietnia w Warszawie odbędzie się Festiwal Win Niemieckich, który od 11 lat wpisał się w kalendarz imprez Niemieckiego Instytutu Wina.

26 marca podczas targów EuroGastro w Nadarzynie, po raz drugi odbędzie się Debic Pastry Cup - konkurs dla profesjonalistów, którego organizatorem jest Paweł Mieszała – mistrz Polski i świata w cukiernictwie, wykładowca, szkoleniowiec i mentor z ponad 25-letnim doświadczeniem zawodowym.

8 marca w Warszawie odbędzie się święto wszystkich wegan. Wege Festiwal, tym razem w wersji 100% wegańskiej, zawita do Pałacu Kultury i Nauki zrzeszając kilkudziesięciu mistrzów roślinnej sztuki kulinarnej z całej Polski. Zero mięsa i produktów odzwierzęcych, wyłącznie roślinne produkty i potrawy.

Ponad 20 godzin zajmie najlepszemu barmanowi w Polsce wyprawa do największego miasta w Australii – Sydney. Tam zmierzy się z największymi talentami świata. Ruszył nabór do ogólnopolskich kwalifikacji do najbardziej prestiżowego konkursu barmańskiego globu, World Class Competition 2020. Kto wyruszy w tę podróż?

Targi Gastro-Hotel to możliwość spotkań pomiędzy osobami z branży HoReCa a wystawcami, czołowymi producentami i liderami rynku gastronomiczno – hotelarskiego.

7 marca w Supraślu w hotelu Pięć Dębów odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Smaki Podlasia. Celem głównym konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego i promocji polskiej wsi w kraju oraz wsparcie terenów wiejskich i producentów lokalnych poprzez zakup i wykorzystanie produktów lokalnych.

Najpopularniejsze