22 listopada w Warszawie odbył się finał 11. konkursu gastronomicznego Kuchnia Polska na Mazowszu 2019 – Polskie Skarby Kulinarne zorganizowanego przez Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie z Fundacją im. Hanny Szymanderskiej oraz Akademią Kelnerską Grzegorza Górnika, przy wsparciu i pomocy merytorycznej szefów kuchni, mistrzów kelnerskich oraz absolwentów szkoły.

22 grudnia w Klubokawiarni Medyka w Warszawie odbędzie się Wege Bazar.

22 listopada najlepsi uczniowie małopolskich szkół gastronomicznych rywalizowali w 1. Małopolskim Pucharze Szkół Gastronomicznych pod hasłem „Smaki Historii, czyli magiczny Smak Krakowa” zorganizowanym przez Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Młodzi adepci sztuki kulinarnej stanęli na wysokości zadania.

5 grudnia w warszawskim Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich (ul. Majdańska 30/36) odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Barmański Monin Cup Junior 2019.

Wielka Brytania, Chile, Ukraina, Słowenia, Rumunia, Francja, Włochy i Polska to kraje, z których pochodzili eksperci warszawskiej edycji Made For Restaurant. Ponad 360 uczestników, ponad 250 restauratorów i szefów kuchni, 27 firm wystawienniczych, 15 degustacji od szefów kuchni i barmanów, 10 godzin intensywnych prelekcji, warsztatów i dyskusji. Tematy od problemów społecznych dotykających branżę, po narzędzia biznesowe, chwyty marketingowe i gastrofizyczne doświadczenia w 2020 r.

Kalendarium

Najpopularniejsze