Od 8 listopada do 1 grudnia potrwa w tym roku 11. edycja slowfoodowej akcji Gęsina na św. Marcina. Tradycyjnie wybierane będą najlepsze restauracje w całej Polsce, które w tym okresie serwują przynajmniej 3 dania na bazie gęsiny.

Od 29 listopada do 01 grudnia w poznańskiej restauracji Evil ok. 40 szefów kuchni będzie grillować non stop przez 48 h. Cały dochód zebrany podczas imprezy zostanie przekazany do Polskiego Towarzystwa Amazonek na walkę z rakiem piersi.

17 stycznia w Hotelu Mały Rzym w Sandomierzu odbędzie się kolacja degustacyjną z której cały dochód będzie przeznaczony na dwa cele charytatywne – Dom dziecka w Łoniowie oraz Przytulisko dla zwierząt w Sandomierzu.

Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny, odbywający się od kilku lat w Przysieku, stał się największym w Polsce kiermaszem gęsich tuszek i produktów z gęsiny. Dzięki aspektom promocyjnym, edukacyjnym i rekreacyjnym, jest atrakcyjną imprezą, którą odwiedza w ciągu dwóch dni kilkanaście tysięcy osób.

21 października Gdynia zmieniła się w tętniącą życiem stolicę gastronomicznych innowacji. Restauratorzy, szefowie kuchni, managerowie lokali gastronomicznych zgromadzeni podczas konferencji Made For Restaurant pracowali nad swoim rozwojem biznesowym i personalnym. Gościem specjalnym wydarzenia była Esther Massats.

Najpopularniejsze