Elżbieta i Zbigniew Grycanowie zachęcają, by pierwsze, mroźne dni nowego roku spędzić w towarzystwie filiżanki gorącej czekolady. Te rozgrzewające słodkości Lodziarnie Firmowe serwują wraz z kulką Lodów Grycan, tworzonych przez właścicieli marki z wykorzystaniem rodzinnych receptur, przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Ważący ponad 180 kg tuńczyk błękitnopłetwy został sprzedany na aukcji w Tokio za 4,5 mln jenów (ponad 31 tys. euro). Nabywcą jest właściciel sieci restauracji oferujących sushi, Kiyoshi Kimura.

Koniec 2014 r. nie jest optymistyczny dla polskich małych i średnich firm. Wciąż fikcyjne prowadzenie biznesu i przenoszenie go zagranicę tylko po to, aby przedsiębiorca płacił mniejsze podatki jest powszechnie napiętnowane, ale niestety zgodne z prawem (co potwierdza pismo Rzecznika Praw Obywatelskich skierowane do naszej redakcji).

13 grudnia odbyła się akcja pod hasłem „Im więcej jesz tym bardziej pomagasz". Do II edycji zgłosiło się ponad 270 lokali gastronomicznych w całej Polsce. Lokale te przekazały 10% od obrotu na rzecz podopiecznych Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce w Polsce.

Warszawska restauracja Oto!Sushi wygrała rywalizację na najlepszą dostawę w rankingu Top Takeaway – Najlepsze Restauracje, prezentującym 100 Najlepszych Restauracji w całej Polsce. Ranking został zorganizowany przez portal zajmujący się zamówieniami na wynos, który na co dzień współpracuje z ponad 2 tys. lokali na terenie całej Polski.

02-04 lutego odbędzie się największy, międzynarodowy szczyt gastronomiczny Madryt Fusión 2015. W tym roku uczestnicy odbędą kulinarną, międzynarodową podróż pod nazwą „Przygoda poprzez wiedzę".

Część gości wróciła do hotelu Belvedere w Zakopanem. Po pożarze z budynku ewakuowano ponad 400 gości i 10 pracowników, nikomu nic się nie stało. Na razie nie wiadomo co było przyczyną pojawienia się ognia.

Najpopularniejsze