02-04 lutego odbędzie się największy, międzynarodowy szczyt gastronomiczny Madryt Fusion 2015. W tym roku uczestnicy odbędą kulinarną, międzynarodową podróż pod nazwą „Przygoda poprzez wiedzę".

Co wspólnego ma sandwicz marki SUBWAY® z nowojorskim transportem? Znacznie więcej niż nazwę, którą dzieli ze słynnym metrem. 5 stycznia ruszyła ogólnopolska kampania marki, NEW YORK FAVOURITES, w której główną rolę grają soczyście mięsne suby: B.L.T. i Italian B.M.T.®.

W połowie stycznia w restauracji Galicja w Manufakturze otworzono pierwszą w regionie reprezentację składu win Win-Ko Makłowicz & Lutomski. Lokal wzbogacił swoją kartę o ponad 80 nowych pozycji, co czyni Galicję restauracją o prawdopodobnie najobszerniejszym wyborze win w Łodzi.

17-18 stycznia Weronika Stimma z Bydgoszczy oraz Michał Palarczyk z Suchej Beskidzkiej reprezentowali Polskę na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w Rimini. Zajęli oni 5. miejsce. Zmagania trwały aż dwa dni.

Pierwsza franczyzowa placówka kawiarnio-piekarni Vincent została uruchomiona w połowie stycznia. W sieci Vincent działają obecnie cztery lokale – trzy z nich zlokalizowane są w Warszawie.

Kulinarny pasjonat Mikołaj Rey w każdą środę przedstawia kulinarne reportaże w „Dzień Dobry TVN” odkrywając najciekawsze, często zapomniane, przepisy regionalne. Tym razem na Lubelszczyźnie zachwyciły go … golasy.

VII Olimpiada Kawy® odbędzie się 25 i 26 marca w godz. 10.00 – 18.00 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Najpopularniejsze