Trwają przygotowania do Kulinarnego Pucharu Polski 2015. W tym roku będzie to jubileuszowa XV edycja tego najbardziej prestiżowego konkursu w polskiej gastronomii. Organizatorzy już dziś deklarują wyjątkową oprawę wydarzenia oraz gali wręczenia nagród. Wyjątkowe będzie również konkursowe menu …

Zakończyły się dwudniowe, polskie rozgrywki eliminacyjne World Class 2015 – największego miksologicznego konkursu barmańskiego odbywającego się w sześćdziesięciu krajach świata. Po kilku latach obecności na rynku ten wyjątkowy konkurs zawitał w końcu do Polski, dzięki czemu nasi barmani mają możliwość zaprezentowania swoich umiejętności na polu międzynarodowym.

2 marca we wszystkich restauracjach McDonald’s w Polsce ruszyła akcja „Poczęstuj się Poranną Kawą”. Przez dwa tygodnie w lokalach sieci można delektować się smakiem świeżo mielonej 100% Arabiki, całkiem za darmo. Na gości czeka mała kawa biała, mała kawa czarna i małe cappuccino.

Marka ibis nie przestaje udoskonalać standard obsługi w swoich hotelach. Dokonuje pozytywnej zmiany nie tylko w identyfikacji wizualnej w ramach konceptu restauracyjnego ibis kitchen, ale też niezmiennie odświeża i unowocześnia dostępne menu.

28 marca o godz. 13 w restauracji Nifty No20 przy ul. Żydowskiej w Poznaniu odbędzie się V edycja Master Chefs 4 Dogs.

Pod koniec lutego odbyły się kolejne warsztaty kulinarne z cyklu Akademia Smaku Bosch, których partnerem jest firma Kupiec. Piąte spotkanie poświęcone było zaskakującym połączeniom smakowym na bazie czekolady.

Nestlé przygotuje zbilansowane i pełne wartości odżywczych pożywienie dla pilotów udających się w przyszłym tygodniu w pierwszą w historii podróż dookoła świata samolotem zasilanym energią słoneczną. Producent żywności jest jednym z partnerów projektu Solar Impulse.

Najpopularniejsze