Już po raz czwarty pięciu szefów kuchni z różnych stron Polski połączyło swoje siły i wspólnie przygotowało kolację 10 Rąk – 10 Momentów, której tematem przewodnim była ziemia. Wydarzenie odbyło się 9 listopada w Heron Live Hotel. 10 daniowe, autorskie menu przygotowywane było na oczach wszystkich gości.

18 listopada w Hotelu Monopol odbędzie się 6.edycja Grand Prix Sommelierów Dolnego Śląska. Jest to druga cykliczna impreza sommelierska w kraju, zaraz po Mistrzostwach Polski Sommelierów.

29 października w ZSGH w Gdańsku odbył się 6. Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Literacka Kuchnia. Celem imprezy było propagowanie czytelnictwa, zapoznanie się z twórczością klasyków i pisarzy współczesnych, kształtowanie postaw kreatywnych poprzez szukanie inspiracji kulinarnych w innych dziedzinach sztuki, zachęcanie do rozwijania umiejętności z zakresu technologii gastronomicznej, rozbudzanie wrażliwości estetycznej, podnoszenie poziomu efektywności kształcenia zawodowego, propagowanie idei, że artystą można być również w dziedzinie sztuki kulinarnej.

Już po raz trzeci, szefowie kuchni i cukierni wraz z osobami towarzyszącymi, a także przedstawiciele najważniejszych firm z branży HoReCa, spotkali się w Hotel Almond Business & SPA w Gdańsku, by pożegnać stary rok. Możemy już mówić o tradycji, którą organizator wydarzenia – Stowarzyszenie Kucharzy Polskich – zapowiada pielęgnować w kolejnych latach.

9 listopada w Heron Live Hotel kulinarny spektakl czyli Kolacja 10 rąk - 10 momentów - Ziemia. Krzysztof Małocha, Konrad Korszla, Dominik Narloch, Wojciech Harapkiewicz i Mateusz Ciołko podczas kolacji będą kreować niezwykłe dania wykorzystując bogactwa natury. Wydarzenie odbędzie się już po raz 4.

Najpopularniejsze