14-15 marca w Białymstoku odbędzie się Festiwal Pierogów Świata. Jest to wydarzenie mające na celu skupienie w jednym miejscu wielu kultur oraz kuchni.

26 marca podczas targów EuroGastro w Nadarzynie, po raz drugi odbędzie się Debic Pastry Cup - konkurs dla profesjonalistów, którego organizatorem jest Paweł Mieszała.

18 marca o godz. 19 w restauracji Kiyrnicka by Saguła w Kościelisku odbędzie się kolacja charytatywna. Celem jest zebranie środków na kosztowną operację dla dwuletniego Mikołajka, który urodził się z niewykształconymi małżowinami usznymi oraz zrośniętymi przewodami słuchowymi.

Bitwa na drobiowe smaki to ogólnopolski konkurs kulinarny skierowany do uczniów szkół ponadpodstawowych o profilu gastronomicznym. Jego założeniem jest obalenie mitów na temat mięsa drobiowego funkcjonujących wśród naszego społeczeństwa.

31 marca odbędą się Mistrzostwa Młodych Kelnerów. Organizatorzy konkursu to Stowarzyszenie Kelnerów Polskich oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Siedlcach. W rozgrywkach wezmą udział uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski.

Najpopularniejsze