Jak skutecznie dotrzeć z ofertą do przedstawicieli sektora HoReCa? Już wkrótce będzie można zaprezentować im swoje produkty i usługi podczas 24. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, połączonych z 13. Międzynarodowymi Targami Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel, które odbędą się 25-27 marca 2020 r. w Nadarzynie w Ptak Warsaw Expo.

Jesienią wyjątkowe i różnorodne postaci świata gastronomii m.in. z Włoch, Niemiec, Rumunii, Hiszpanii, Polski, Ukrainy, Wielkiej Brytanii, Francji i Słowenii połączą swoje punkty widzenia, aby stworzyć aktualny obraz współczesnej branży restauracyjnej, w ujęciu biznesowym, społecznym i kulinarnym. Przyciąganie zagranicznych gości, innowacje technologiczne, czarowanie smakiem, obrazem i dźwiękiem, ale także wykluczenia społeczne w kuchni to tematy, które w międzynarodowym gronie ekspertów poruszać będziemy podczas wydarzenia. Konferencja MADE FOR Restaurant odbędzie się 18 listopada w Centrum Praskim Koneser, w Warszawie.

12 października w Warszawie odbędzie się 12. już edycja prestiżowego konkursu Wine & Food Noble Night. O zwycięstwo rywalizować będzie 12 wyróżniających się restauracji z całej Polski. Osią komunikacji wokół tegorocznej edycji są ważne społecznie kwestie ekologiczne, wobec których świat gastronomii nie pozostaje obojętny – ochrona jakości produktów, czystość wód i powietrza, ograniczanie mięsa w diecie oraz less waste.

30 września w Poznaniu podczas Polagra Gastro odbędzie się finał Konkursu Kulinarnego WorldSkills Poland. 10 najlepszych, młodych kucharzy będzie walczyć o możliwość reprezentacji Polski w konkurencji Gotowanie w największym europejskim konkursie umiejętności zawodowych dla młodzieży EuroSkills 2020 w austriackim Graz.

Wystartował 11. globalny finał konkursu barmańskiego – World Class Competition. Blisko 60 najlepszych barmanów rywalizuje o tytuł najlepszego barmana na świecie. Po raz piąty w historii kwalifikację do udziału w zawodach zdobył reprezentant Polski: przedstawiciel krakowskiej sceny barmańskiej, Maciej Mazur.

Organizatorzy tegorocznej, 12. już edycji Wine&Food Noble Night za hasło przewodnie wydarzenia wybrali Future starts now. Tym samym zwracają uwagę na to, że nadszedł już najwyższy czas - także dla osób związanych ze sztuką kulinarną – na dostrzeżenie niebezpieczeństw i konieczność wdrożenia zmian, których tak bardzo, dla przetrwania, potrzebuje nasza planeta.

Podczas Targów Polagra Gastro o zaletach uczestnictwa w konkursach kulinarnych w kontekście rozwoju osobistego kucharza oraz promocji i budowania renomy lokalu gastronomicznego opowie nam Joanna Ochniak, ambasador i członek kapituły KPP.

Kalendarium

Najpopularniejsze