11-13 marca w Kołobrzegu odbędą się 29. Targi Gastro-Hotel. Jak podaje organziator w dniu dzisiejszym  „jest to wydarzenie o charakterze regionalnym. Wystawcy to firmy, które są zainteresowane dotarciem do branży HoReCa na linii Pomorza, a odwiedzający to głównie gestorzy z branży gastronomiczno-hotelarskiej z Województwa Zachodniopomorskiego i Pomorskiego”.

W Airport Hotel Okęcie trwa 7. edycja konferencji Gastro Meeting. Tym razem pod hasłem All About Chefs. Na spotkanie przybyli szefowie kuchni, cukiernicy, kucharze i dostawcy produktów i usług z całej Polski.

Na początku marca odbyły się  warsztaty kulinarne Hochland w idei zero waste. Wydarzenie poprowadzili: Damian Kordas, kucharz młodego pokolenia i Jagna Niedzielska, propagatorka ruchu Zero Waste w Polsce. W spotkaniu uczestniczyli influencerzy, którzy pod okiem ekspertów zgłębiali tajniki gotowania zgodnie z filozofią niemarnowania żywności, przyrządzając pyszne dania z serami kremowymi Hochland.

20 kwietnia staruje ogólnopolska kampania skierowana do branży HoReCa, mająca na celu propagowanie idei zrównoważonego rozwoju i less waste.

2-3 marca odbyła się pierwsza edycja kulinarnego wydarzenia ”Master Class – mistrzowie kuchni na szlaku polskiej wołowiny”. 25 szefów kuchni z całej Polski odwiedziło hodowle bydła zlokalizowaną w Celinach na Podlasiu.

14 marca w Hotelu** Słoneczny Zdrój Medical SPA & Wellness w Busko-Zdroju odbędzie się jubileuszowy 15. Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana.

Najpopularniejsze