Dorszowe Żniwa – zgłoszenia do 5 czerwca

Wydarzenia

Dorszowe Żniwa – zgłoszenia do 5 czerwca

16 maja 2019

W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie:
1. Zakąski z wykorzystaniem BAVETTE firmy SOKOŁÓW w wersji fine dining, serwowanej na porcelanie Fine Dine,
2. Dania głównego z wykorzystaniem polędwicy z dorsza, w dwóch wersjach:
• FINE DINING – z dodatkiem ziemniaczanego puree FARM FRITES, oleju z esencją masła KRUSZWICA oraz Serka Mascarpone MLEKOVITA, na porcelanie Fine Dine.
• STREET FOOD – z dodatkiem frytki chłodzonej 12 min FARM FRITES oraz oleju z esencją masła KRUSZWICA, w pojemnikach jednorazowych.

Link do pełnego regulaminu: POBIERZ REGULAMIN

Ekipa, która zdobędzie najwięcej punktów wg. ocen jury, otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 10 000 zł oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez partnerów wydarzenia.
Zmagania ekip oceniać będzie jury w składzie: Krzysztof Gradzewicz (przewodniczący), Kurt Scheller, Andrzej Polan, Giancarlo Russo, Grzegorz Kazubski, Janusz Profus, Ireneusz Koniuszek, Adam Dmyterko, Grzegorz Parczewski, Łukasz Konik, Dariusz Ratuszniak, Tomasz Szydzikowski, Sebastian Cichy, Łukasz Lewandowski, Przemysław Langowski oraz Piotr Sabala.

Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać nie później niż do dnia 5 czerwca, na adres e-mail: szulba@tlen.pl. Zgłoszenie powinno zawierać (druk PDF):
• nazwiska i imiona członków drużyny (szef drużyny i kucharz),
• telefon kontaktowy,
• e-mail kontaktowy,
• nazwę rodzimej restauracji, z której startuje drużyna,
• nazwy potraw,
• receptury wraz ze zdjęciami wykonywanych potraw.

Organizatorami mistrzostw są Krzysztof Szulborski, przy współpracy ze Stowarzyszeniem Kucharzy Polskich oraz Krzysztofem Wierzbą i Beata Białkowską wraz z Hotelem Trzy Wyspy w Świnoujściu.