5. Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

Wydarzenia

5. Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

21 stycznia 2019

Czterogwiazdkowy Hotel Atut w Licheniu Starym już po raz piąty będzie gościć uczestników mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Tegoroczna edycja konkursu odbędzie się 9 marca w ramach Weekendu Kulinarnego. Impreza ma charakter cykliczny, a po raz pierwszy odbyła się w 2015 r.

W skład tegorocznego jury weszli m.in. Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski oraz jeden z pomysłodawców wydarzenia, Adam Dmyterko. W Hotelu Atut nie zabraknie także najpiękniejszej damy polskiej kuchni, Ewy Wachowicz, która obejmie funkcję przewodniczącej jury VIP.

Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra to całodniowa rywalizacja dwuosobowych i wyselekcjonowanych zespołów przygotowujących królewskie potrawy z jesiotrem w roli głównej. Piąta edycja wydarzenia po raz drugi z rzędu będzie częścią Kulinarnego Pucharu Polski. Jest to renomowany konkurs, cieszący się uznaniem wśród profesjonalnych kucharzy.

W rywalizacji wezmą udział wybitni reprezentanci hoteli i restauracji z całej Polski. Formularz zgłoszeniowy jest dostępny na oficjalnej stronie mistrzostw www.jesiotrikawior.pl. Zgłoszenia można wysyłać do 26 lutego.

Jesiotr jest lokalnym specjałem Hotelu Atut oraz symbolem wspaniałego smaku w restauracji Yesiotr. Smaku mistrzostwom dodadzą wykwintne potrawy do degustacji, a całość zwieńczy uroczysta gala na ok. 180 osób, po której nastąpi wieczorna część programu w eleganckim stylu. Współorganizatorem wydarzenia jest producent kawioru, Kaiser Caviar Malossol.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym wydarzenia.

Regulamin