Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 –  półfinał

Wydarzenia

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 – półfinał

22 października 2018

24 października w Poznaniu odbędzie się półfinał 14. edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018. Tematem konkursu jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

16 najciekawszych receptur weźmie udział w rywalizacjach półfinałowych. Do ostatniego etapu przechodzi 10 uczestników, którzy walczyć będą o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej – 21 listopada. Nagrody w konkursie to: staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Kuchnia Polska wczoraj i dziś (I miejsce), mikser KitchenAid (II miejsce) i profesjonalne noże Dick (III miejsce).

Pełna lista półfinalistów konkursu:

Kacper Janik z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Filip Ziemiński z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Krzysztof Kowalski z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Tobiasz Baluk z Technikum „Lider” w Lublinie

Arkadiusz Woźniak z Technikum „Lider” w Lublinie

Joanna Palińska z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu

Bartosz Gawlik z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu

Daniel Bauer z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Sienkiewicza w Łodzi

Jacek Darnowski z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Sienkiewicza w Łodzi

Wiktoria Giemska  z Branżowej Szkoły I Stopnia Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy ul. Kijowskiej w Bydgoszczy

Tomasz Jarmolski z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Bielsku Białej

Dominik Wiśniewski z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie

Bartosz Kowalczyk z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego przy ul. Zagórskiej w Kielcach

Emil Kasprzycki z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Małopolska Szkoła Gościnności w Myślenicach

Aleksandra Klóska z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu

Klaudia Miodowicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu

Osoba znajdująca się na liście rezerwowej to Anna Elsner z Technikum nr 2 przy ul. Szkolnej w Wodzisławiu Śląskim.

regulamin