Sportowa wiosna 2018 – wyniki

Wydarzenia

Sportowa wiosna 2018 – wyniki

08 marca 2018

5-6 marca w Gniewinie odbyła się 3. edycja konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych oraz profesjonalnych kucharzy „Sportowa wiosna 2018”.

Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy kulinarnej i najnowszych trendów gotowania. Zwłaszcza dziedzina kuchni sportowej, kuchni fit – to najważniejsze wyzwania współczesnych kulinariów.

Podobnie, jak w roku ubiegłym, pierwszy dzień konkursu był  skierowany do uczniów szkół gastronomicznych, natomiast w drugim dniu w szranki kulinarnych zmagań stanęli kucharze profesjonalni.

Organizatorem wydarzenia było Centrum Sportowo-Konferencyjne im. Włodzimierza Lubańskiego w Gniewinie – Hotel Mistral Sport****. Poradnik Restauratora był patronem medialnym.

Konkurs dal szkół gastronomicznych:

  1. Hanna Szczypior i Jakub Osowski – PZS nr 1 w Kościerzynie
  2. Andżelika Bielawska i Maciej Bielawski – Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
  3. Patrycja Albecka i Szymon Reszke – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kłaninie

Konkurs dla profesjonalnych kucharzy:

  1. Adam Rzęski, Bartosz Wiśniewski – restauracja Winni kucharze w  Bydgoszczy.
  2. Michał Przewoźnik, Krzysztof Majewski – restauracja Amber Side w Gdańsku.
  3. Arkadiusz Berezowski, Michał Chrzanowski – Hanza Pałac welness & spa w Rulewie.