Restauracja Belvedere ma nowego szefa kuchni

Wydarzenia

Restauracja Belvedere ma nowego szefa kuchni

05 marca 2018

Posadę szefa kuchni w restauracji Belvedere objął od 1 marca Sebastian Olma. Zastąpi on na tym stanowisku Adama Komara.

To bardzo istotna zmiana w zespole restauracji, która stawia na wieloletnią współpracę. Adam Komar funkcję szefa kuchni Belvedere pełnił przez 8 lat. I choć był to czas zarówno dla niego, jak i dla restauracji bardzo owocny, obecnie postanowił szukać nowych wyzwań na rynku gastronomii.

– Adam wypełnił swoją rolę w naszej organizacji w 100% i jestem mu za to bardzo wdzięczny. Wszyscy dziękujemy Adamowi za jego wkład w sukces naszej restauracji, zaangażowanie i postawę. Życzmy mu samych sukcesów w przyszłości – mówi Artur Zymerman, prezes Belvedere Łazienki Królewskie.

Sebastian Olma w restauracji Belvedere od września 2017 r. pełnił funkcję szefa kreatywnego. Ma za sobą pracę w londyńskich restauracjach, m.in. pod okiem Gordona Ramsaya oraz Toma Aikensa. Po powrocie do Polski stał się sławny, dzięki wygranej 2. edycji popularnego programu TOP CHEF. W swojej pracy uwielbia łączyć tradycyjne polskie smaki z nowoczesną aranżacją dań.