Gotowanie na żywo podczas targów Smaki Regionów

Wydarzenia

Gotowanie na żywo podczas targów Smaki Regionów

21 września 2017

Jak co roku, podczas targów Smaki Regionów (23-26.09.), powstanie Scena Kulinarna. To tutaj mistrzowie kuchni będą gotować tradycyjne i regionalne potrawy.

Jeśli chcesz podpatrzeć, jak się przyrządza dania doskonale znane w wybranych zakątkach Polski, posłuchać przy tym ciekawych historii o pochodzeniu dań, musisz koniecznie nas odwiedzić. Przy tej okazji dowiesz się, z czym najlepiej podawać daną potrawę.

To świetny sposób na poznanie dziedzictwa kulinarnego polskich regionów.

Harmonogram wydarzeń Sceny Kulinarnej, pawilon 3A

Sobota, 23 września

11:00-12:00 Pokazy kulinarne prowadzone przez kucharzy restauracji Hyćka – przygotowanie tradycyjnych potraw kuchni wielkopolskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego,

12.00- 13.00 Pokazy kulinarne prowadzone przez kucharzy restauracji Olandia – przygotowanie tradycyjnych potraw kuchni wielkopolskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

13.00 – 14.00 Pokaz tradycyjnej kuchni mołdawskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

14.00 -16.00 „Promocja Jagnięciny Podhalańskiej”- pokaz kulinarny, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego

16.00 – 17.00  Pokaz kulinarny prowadzony przez Roberta Makłowicza, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

Niedziela, 24 września

11:00-12:00 Pokazy kulinarne prowadzone przez kucharzy restauracji Hyćka – przygotowanie tradycyjnych potraw kuchni wielkopolskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

14.00 – 15.00 Pokazy kulinarne prowadzone przez kucharzy restauracji Olandia – przygotowanie tradycyjnych potraw kuchni wielkopolskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

15.00 – 16.00 Pokaz kulinarny Region Sibiu z Rumunii, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego | Paw. 3A, Scena Kulinarna

Poniedziałek, 25 września

12.00 – 13.00 Pokaz tradycyjnej kuchni mołdawskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

13.00-15.00 Wyjątkowe dania z polskiej wieprzowiny- pokaz kulinarny, Organizator: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego,

15.00 – 16.00 Pokaz kulinarny Region Sibiu z Rumunii, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego | Paw. 3A, Scena Kulinarna

Pawilon 3A MTP