Kolacja Szefów Kuchni w Gdańsku w ramach projektu „Serce do garów”

Wydarzenia

Kolacja Szefów Kuchni w Gdańsku w ramach projektu „Serce do garów”

21 września 2017

Dziesięciu trójmiejskich szefów kuchni po raz kolejny połączy swoje siły i wspólnie przygotuje kolację. Ich celem jest dzielenie się smakiem i kulinarną pasją, ale przede integrowanie tutejszych szefów kuchni i promowanie trójmiejskiej gastronomi.

Nowością podczas październikowej kolacji będzie udział młodych adeptów zawodu, którzy będą mieli okazję gotować z doświadczonymi szefami i podpatrywać ich w pracy.

7-daniowe autorskie menu przygotowane na oczach widzów stworzą: Philippe Abraham, Rafał Wałęsa, Jacek Koprowski, Jacek Fedde, Marcin Popielarz, Kamil Sadkowski, Damian Mazurowski, Adam Woźniak, Grzegorz Labuda, Paweł Wątor oraz zaproszeni goście: warszawski szef Martin Gimenez Castro, zwycięzca pierwszej edycji programu Top Szef oraz Krzysztof Ilnicki z cukierni UMAM – znany szerszej grupie widzów z telewizyjnego programu Bake off. Każdemu daniu towarzyszyć będzie starannie dopasowane pod nie wino oraz piwo z AleBrowar.

Impreza odbywać się będzie w ramach Projektu „Serce do garów”, który powstał prawie dwa lata temu z inicjatywy Philippe Abrahama. https://www.facebook.com/sercedogarow/ i wspierać będzie dużą, trójmiejską akcję, mającą na celu zwrócenie uwagi na rzadkie choroby genetyczne.

Bilety będzie można będzie nabyć w restauracjach: Petit Paris, Sztuczka, Sztuczka Bistro, Fedde Bistro, Szafarnia 10, Biały Królik, Restauracja Kubicki, Eliksir, K5. Wszelkich informacji udziela Koordynator Kolacji Beata Abramowska telefon 503 122 182 mail: sercedogarow@gmail.com.

KOLACJA SZEFÓW KUCHNI – 7 październik godz. 18:00

Miejsce: Stadion Energa Gdańsk