Vogel Wynand po raz trzeci będzie oceniał uczestników KPP 2017

Wydarzenia

Vogel Wynand po raz trzeci będzie oceniał uczestników KPP 2017

18 lipca 2017

Vogel Wynand to jeden z najbardziej utytułowanych szefów kuchni w Holandii posiadający m.in. tytuł Master Chef przyznawany przez WACS. Jest także honorowym członkiem WACS oraz wielu innych stowarzyszeń kucharzy na całym świecie, w tym na Kubie i w Japonii. Szef kuchni w restauracjach takich hoteli jak Dikker & Thijs, Okura, kucharz i właściciel restauracji Sancerre i Les Quatre Canetons. Jeden z inicjatorów tytułu SVH Master Chef. Laureat wielu prestiżowych konkursów kulinarnych. Laureat wielu konkursów kulinarnych. W 2015 i 2016 Juror w Kulinarnym Pucharze Polski.

Wynand Vogel o KPP – 2016

Zdobywca złotych medali m.in. na takich konkursach jak:

Niemcy

Holenderska drużyna narodowa 1968

Holenderska drużyna narodowa 1972

Holenderska drużyna narodowa 1976

Kapitan holenderskiej drużyny narodowej 1980

Kapitan holenderskiej drużyny narodowej 1984

Holenderska drużyna narodowa – Chef d’Equipe 1992

Holenderska drużyna narodowa – Chef d’Equipe 1996

Wielka Brytania

Holenderska drużyna narodowa 1971

Kapitan holenderskiej drużyny narodowej 1969

Holenderska drużyna narodowa – Chef d’Equipe 1993

Szwajcaria

Salon Culinaire Mondial – kapitan holenderskiej drużyny narodowej1977

Salon Culinaire Mondial – Chef de Mission 1999

Luksemburg

Expogast World Cup – Kapitan holenderskiej drużyny narodowej 1994

Expogast World Cup – Chef d’ Equipe 1998

Expogast World Cup – Chef de Mission 2002

Singapur

Salon Culinaire Mondial – Chef d’Equipe 1990

Salon Culinaire Mondial – Chef d’Equipe 1992

USA

American culinary Classic – Chef d’Equipe 1991

American culinary Classic – Chef d’Equipe 1995

Norwegia

International youth compétition – Chef de mission 1994

Rosja

3th International Russian Salon Culinaire

Francja

Medaille de Expertconcours General Agricole Paryż 2001.

Trener rumuńskiej drużyny, która podczas Olimpiady Kulinarnej IKA 2016 zdobyła brązowy medal.