Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2017

Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2017

14 lutego 2017

1-3 czerwca podczas targów gastronomicznych Warsaw Food Expo w Nadarzynie odbędą się Mistrzostwa Polski Hydrosommelierów- Hydrosommelier roku 2017 i Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2017.

Konkurs ten skierowany jest do młodzieży i nauczycieli szkół o profilu gastronomicznym, kelnerskim i hotelarskim w całej Polsce. Celem konkursu jest doskonalenie umiejętności uczniów, podnoszenie poziomu kształcenia, a także nawiązywania współpracy między szkołami.

W konkursie weźmie udział maksymalnie 10 zespołów, reprezentujących szkoły z całej Polski, wybranych w drodze wstępnych eliminacji.

Warsaw Food Expo

Międzynarodowe Centrum Targowo Kongresowe Ptak Warsaw Expo

al. Katowicka 62

Nadarzyn

PROGRAM

AKADEMII KELNERSKIEJ GRZEGORZA GÓRNIKA

01 czerwca  – CZWARTEK

godz. 10-13

VI MISTRZOSTWA POLSKI HYDROSOMMELIERÓW – SOMMELIER ROKU 2017

(mistrzostwa składają się z części teoretycznej – test,oraz części praktycznej – ślepa degustacja wód mineralnych i źródlanych)

02 czerwca – PIĄTEK

godz. 10-15

X MISTRZOSTWA POLSKI KELNERÓW – JUNIOR WAITER 2017 

SERWIS SYNCHRONICZNY’

(pokazy sztuki kelnerskiej w wykonaniu czteroosobowych zespołów kelnerskich z 5 min. podkładem muzycznym)

03 czerwca – SOBOTA

godz. 10-14

DORATO MISTRZOSTWA KELNERÓW W OTWIERANIU WINA MUSUJĄCEGO BYLE CZYM

Konkurs kelnerski polegający na otwieraniu wina musującego:

Styl klasyczny – Szablowanie (otwieranie szablą)

Styl wolny – Byle czym (inwencja i pomysłowość personalna uczestników)

03 czerwca – SOBOTA

godz. 12

,,SZAMPANIADA  AKADEMII KELNERSKIEJ ”- DORATO 2017

Otwieranie wina musującego jednocześnie przez 200 kelnerów, połączone z biciem rekordu z okazji 25 rocznicy marki Dorato’

Kontakt:

Grzegorz Górnik

502 465 547

Akademia Kelnerska

akademiakelnerska@wp.pl

www.akademiakelnerska.com