9. edycja Targów Expo Sweet – wyniki

Wydarzenia

9. edycja Targów Expo Sweet – wyniki

28 lutego 2017

W Warszawie trwa 9. edycja Targów Expo Sweet. „Poradnik Restauratora” uczestniczy w tym wydarzeniu.

27.02 – drugi dzień targów

8. Lodziarskie Mistrzostwa Polski Expo Sweet 2017

I miejsce – Lodziarnia pod Orzechem – Tomasz Szypuła z Baborowa

II miejsce – Cukiernia Amorek – oddział Hotelu Polonez z Jarosławia – Marcin Paluch i Ewa Piętnik

III miejsce – Gościniec na Półwyspie z Międzyrzecza – Martyna Saj i Paulina Saj

Wyróżnienie za najlepsze lody waniliowe – Lodziarnia pod Orzechem z z Baborowa – Łukasz Parzymski i Tomasz Szypuła

Wyróżnienie za najlepsze lody czekoladowe – Lodziarnia pod Orzechem z z Baborowa – Łukasz Parzymski i Tomasz Szypuła

Wyróżnienie za najlepsze lody sorbetowe – Lodziarnia pod Orzechem z z Baborowa – Łukasz Parzymski i Tomasz Szypuła

Wyróżnienie za najlepsze lody autorskie – Lodziarnia pod Orzechem z z Baborowa – Łukasz Parzymski i Tomasz Szypuła

8. Lodziarskie Mistrzostwa Polski stanowią jednocześnie eliminacje do Coppa del Modno della Gelateria 2018.

Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2017

I miejsce – Cukiernia Sowa z Bydgoszczy – Jowita Woszczyńska

II miejsce – Tortowe Czary ze Świecia – Sylwia Baumgart

III miejsce – Angel’s – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze z Warszawy – Angelika Chwyć

Wyróżnienie za przygotowanie elementu dekoracyjnego – Cukiernia Sowa z Bydgoszczy – Jowita Woszczyńska

Wyróżnienie za najlepszy smak tortu – Cukiernia Sowa z Bydgoszczy – Jowita Woszczyńska

28.02 – trzeci dzień targów

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru

I miejsce – Restauracja Dinette z Wrocławia – Arkadiusz Kruszik i Tomasz Wencka

II miejsce – Brovaria z Poznania – Tomasz Mrowiński i Krystian Poznański

III miejsce – Restauracja “U Rzeźników” z Poznania – Jarosław Kina i Łukasz Hełminski