12. Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana

Wydarzenia

12. Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana

20 lutego 2017

10-12 marca w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa& Wellness w Busku Zdroju odbędzie się wielkie święto kuchni włoskiej pod patronatem Ambasady Włoskiej, Burmistrza Miasta Busko Zdrój, Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy (Federazione Italiana Cuochi ), Stowarzyszenia Kucharzy Polskich i Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej. „Poradnik Restauratora” będzie uczestniczył w tym wydarzeniu.

Konkurs dla profesjonalistów – uczestnicy:

Restauracja Dolce Vita – Bydgoszcz – Patrycja Reich, Sebastian Szynkiewicz

Hotel Sheraton Wave Restaurant – Sopot – Arnold Wąsowski, Bartłomiej Wiśniewicz

Restauracja Safran Hotel Rado – Wola Chorzelowska – Kamil Tłuczek, Krzysztof Chłopek

Dolce Vita Ristorante Italiano – Międzyzdroje – Łukasz Frankowicz, Marcin Ruban

Restauracja Villa Toscana – Zakopane – Maciej Kurzyński, Lorenzo Romano

Restauracja Miodowa 8 – Wadowice – Dawid Konior, Bartosz Puchałka

Hotel Bonifaccio Spa & Sport Resort – Sochocin – Przemysław Bednarz, Marcin Suski

Restauracja Villa Tatrzańska – Bydgoszcz– Michał Zieliński, Bartosz Wiśniewski

Restauracja Andromeda Alfa Hotel Galaxy – Kraków -Piotr Tuźnik, Michał Janas

Restauracja Scandale Royal – Kraków – Konrad Styba,Łukasz Niziński

Blue Diamond Hotel Active Spa – Trzebownisko – Przemysław Żurek, Michał Łakomy

Hotel Restauracja Piano – Lublin – Dariusz Cygan, Paweł Gałecki

Jury profesjonalne degustacyjne – konkurs dla profesjonalistów:

Jerzy Pasikowski – przewodniczący jury

Andrea Camastar

Riccardo Nardi

Kurt Scheller

Teofilos Vafidis

C-Michel Labarre

Andrzej Polan

Krzysztof Szulborski

Monika Ignaciuk

Jury profesjonalne techniczne – konkurs dla profesjonalistów:

Wiesław Bober

Waldemar Hołówka

Piotr Sabala

Tomasz Pawlusek

Supervisor- konkurs dla profesjonalistów:

Piotr Bassara

Jacek Kempa

Jury vip degustacyjne – konkurs dla gwiazd:

Mirosław Lubarski – członek zarządu Polskie Składy Budowlane właściciela Hotelu Słoneczny Zdrój

Waldemar Sikora – prezydent miasta Busko Zdrój

Andrzej Gnoiński – członek zarządu marki Philipiak Milano

Luciano Pavone – prezes zarządu marki Mille Sapori

Wojciech Chojnicki – prezes zarządu marki Winterhalter

Jarosław Baczyński – dyrektor marketingu marki Prymat

Małgorzata Piotrowska – dyrektor marketingu marki Gastro Magic Servis

Jury profesjonalne techniczne – konkurs dla  gwiazd:

Marcin Budynek

Krzysztof Gawlik

Dariusz Ratuszniak

Zbyszek Kopycki

Supervisor – konkurs dla gwiazd:

Andrzej Ławniczak

Janusz Pyra

Koordynator organizatora:

Kamil Prusicki

Program:

10 marca:

14.00 – przyjazd i zakwaterowanie uczestników konkursu, jury, prasy, sponsorów i gości VIP w hotelu

18.00-20.00 –kolacja Klub Kalejdoskop

20.00            – odprawa konkursowa uczestników konkursu dla profesjonalistów z Jurorami –Sala Konferencyjna Buska

21.00            – Odprawa konkursowa uczestników konkursu dla Gwiazd z Jurorami –Sala Konferencyjna Buska

20.00- 03.00 – spotkanie integracyjne dla jury, sponsorów i gości VIP – Klub Kalejdoskop

11 marca

8.00-11.00 – śniadania hotelowe – Klub Kalejdoskop

9.30 – oficjalne otwarcie konkursu – Restauracja Ponidzie

10.00- 16.00 – konkurs kulinarny dla profesjonalistów – wstęp wolny dla widzów z zewnątrz – Restauracja Ponidzie

11.00- 15.00 – konkurs kulinarny dla Gwiazd – wstęp wolny dla widzów z zewnątrz – Restauracja Ponidzie

14.00 – 16.00  –lunch – Klub Kalejdoskop

 19.00 – 21.00  – dinner – Klub Kalejdoskop

21.00 – 22.30 – uroczysta Gala – Restauracja Ponidzie

21.00 – 02.00 – After Party  – Klub Kalejdoskop

22.30  – 23.15 – koncert w wykonaniu Papa D – Restauracja Ponidzie

23.15 – 01.00 – koncert  w wykonaniu  Tomasa Grotto –  Restauracja Ponidzie

Konkurs poprowadzi  Paweł Pochwała, uroczystą galę Zygmunt Chajzer.

12 marca

7.00-11.00 – śniadanie hotelowe Restauracja Ponidzie

Do 13.00 – wykwaterowanie z hotelu