Już w marcu w Hamburgu Targi Internorga

Wydarzenia

Już w marcu w Hamburgu Targi Internorga

10 lutego 2017

17-21 marca w Hamburgu odbędzie się 91. edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa Internorga. Targi w Hamburgu  to najstarsza (od 1921 roku) i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży HoReCa na świecie. Dzięki dużej liczbie wystawców (ponad 1.300 firm) i zwiedzających (ponad 95.000 gości) oraz ich najwyższej fachowości (ponad 90% gości to fachowcy z branży) targi dają najlepszą okazję do zapoznania się z najnowszymi trendami i innowacjami w branży oraz nawiązania dużej liczby kontaktów handlowych.

Targi Internorga są barometrem branży gastronomicznej w Europie. To w czasie tej imprezy, dzięki najwyższej fachowości wystawców oraz korzystnemu marcowemu terminowi tworzą się trendy na nadchodzący sezon, pokazywane są nowatorskie produkty i techniczne innowacje. Wiele firm czeka z premierową prezentacją swoich nowości właśnie na targi w Hamburgu.

Oferta prezentowana przez wystawców jest bardzo szeroka i obejmuje techniki kuchenne i gastronomiczne oraz wyposażenie zaplecza kuchennego (hale A2, A3 i A4), żywność i napoje (hale A1, B1, B4, B2 parter, B3 piętro), wyposażenie hoteli, restauracji, barów i innych punktów żywienia zbiorowego (hale B5 i B7), wyposażenie, maszyny i urządzenia dla piekarń i cukierni, wyposażenie punktów sprzedaży (hale B6 i B6.1), sprzęt komputerowy i oprogramowanie dla branży, systemy rejestrujące i zabezpieczające, systemy rezerwacji hotelowych (hale B2 piętro i B3 parter) oraz gastronomię na powietrzu (tereny targowe na zewnątrz hal wystawienniczych).

Targi Internorga dają możliwość zdobycia informacji o nowościach w branży, poznania osiągnięć konkurencji oraz wymiany wiedzy i doświadczeń z fachowcami. Służy temu bogaty program ramowy stale towarzyszący targom, na który składają się kongresy, fora, wykłady, a także pokazy, prezentacje i liczne konkursy. W tym roku w programie ramowym znalazły się: kongres FoodService Forum, Niemiecki Kongres Żywienia Zbiorowego, Forum Catering w Szkole, prezentacja poświęcona piwu wytwarzanemu w sposób rzemieślniczy Craft Beer Arena, zawody w wypiekaniu pizzy o tytuł  mistrza Europy Giropizza d’Europa, prezentacja firm wchodzących na rynek Newcomers’ Area, forum trendów Pink Cube, pokazy Grill & BBQ Court, wykłady, prezentacje i workshopy dla branży piekarskiej Baker’s Blue Box, zawody dla cukierników Cofectionery Art., prezentacja cukiernicza BACK Stage, konkurs dla młodych i dopiero powstających firm Internorga Gastro StartUp, konkurs innowacyjnych produktów i rozwiązań dla branży Internorga Future Award, zawody dla młodych kucharzy Next Chef Award, prezentacja dekoracyjnych nakryć stołów Skywalk Tafel, prezentacja „restauracji na kółkach” Food truck villige, Targi FH Nord poświęcone branży mięsnej, Forum Związku DEHOGA oraz miejsce spotkań i nawiązywania kontaktów Cafe-Future.Live.

Targi będą otwarte dla zwiedzających w godzinach 10.00 – 18.00. Bilety można nabyć w kasie, bądź w przedsprzedaży w Przedstawicielstwie Targów Hamburskich w Polsce (tel. 22-620 72 98, mail kuzminiska@eurotargi.com).

Plan terenów targowych

Lista wystawców