Półfinaliści Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej

Wydarzenia

Półfinaliści Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej

02 stycznia 2017

 

Znamy już nazwiska XIII edycji konkursu będącego szansą na rozpoczęcie wielkiej kulinarnej kariery. Do kolejnego etapu konkursu zakwalifikowały się 24 osoby. Uczestnicy podzieleni zostaną na dwa zespoły, które wezmą udział w rywalizacjach półfinałowych. Pierwszy półfinał odbędzie się 18 stycznia, kolejny 15 lutego. Ostatecznie rozstrzygnięcie konkursu nastąpi natomiast 8 marca.

I półfinał – 18 stycznia 2017

1.        Tomasz Haczkowski – Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu

2.        Marika Karulak – Zespół Szkół Technicznych w Zbąszynku

3.        Dariusz Serkis – Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim

4.        Bartosz Wicherek – Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim

5.        Krzysztof Ozga – Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych, Centrum Kształcenia Ustawicznego w Bolesławcu

6.        Joanna Palińska – Zespół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu

7.        Mateusz Ludwicki – Zespół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu

8.        Konrad Wojeciechowski – Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Niesłyszących w Krakowie

9.        Bartosz Szczublewski – Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

10.      Miłosz Pluta – Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

11.      Szymon Wrzeszcz – Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznań

12.      Daniel Ogonowski – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej

II półfinał – 15 lutego 2017

1.        Karolina Krzyżak – Technikum Lider w Lublinie

2.        Tomasz Siewierski – Technikum Lider w Lublinie

3.        Grzegorz Królik – Technikum Lider w Lublinie

4.        Kamila Formela – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku

5.        Piotr Pezowicz – Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku

6.        Karol Sosnowski – Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy

7.        Beata Słomienna – Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy

8.        Bartłomiej Brzozowski – Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawodawczego w Kościelcu

9.        Klaudia Kiełkowska – Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim

10.      Mateusz Kamiński – Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi

11.      Mariusz Jasiński – Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku

12.      Kamil Piotrowski – Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi

Lista rezerwowa: Patrycja Mandera – Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim.

Przypominamy, że konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych. Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017. Więcej informacji o konkursie na stronie www.ufs.com

 

https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/konkursy/MKSK_polfinalisci.html

https://www.facebook.com/ufspolska/?fref=nf