Natura Food za nami

Wydarzenia

Natura Food za nami

20 października 2016

7-9 października odbyły się IX Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food oraz V Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO – najważniejsze wydarzenie branży eko produktów w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej. Bieżąca edycja okazała się rekordową w liczbie wystawców – blisko 370 firm zaprezentowało swoją ofertę. Program targów obfitował w wiele ciekawych wydarzeń towarzyszących, przygotowanych z myślą o przedstawicielach branży oraz świadomych i wymagających koneserach stylu eko. Po raz kolejny targi odwiedziło blisko 12 tys. osób wśród, których byli przedstawiciele kadry menedżerskiej ekobiznesu, osoby odpowiedzialne za zakupy w sieciach handlowych i sklepach wielkopowierzchniowych, właściciele sklepów, hurtownicy i dystrybutorzy żywności, a także  przedstawiciele ambasad i branży z krajów europejskich. Podczas targów nie mogło zabraknąć atrakcji dla miłośników gotowania i dobrego jedzenia. Swój kunszt zaprezentowały największe gwiazdy telewizyjnych programów kulinarnych. Pokazy odbyły się w specjalnej Strefie Pokazów Kulinarnych a poprowadzili je m.in.: Joanna Jakubiuk, Marcin Piotrowski, Jarosław Maliszewski, Carlos González Tejera. Entuzjaści dobrej kuchni mieli okazję wziąć udział w prezentacji dotyczącej bezglutenowej kuchni wegańskiej, którą przeprowadził duet z Atelier Smaku, czyli Jola Słoma i Mirek Trymbulak. W tym roku łódzcy restauratorzy zaprezentowali jak owoce robią prąd (Owocni), zdrowe desery na bazie kaszy jaglanej (Zakręcony Vege Obiad) oraz prawdziwe włoskie Tagliattelle z bardzo zdrowymi, szybkimi i prostymi sosami (Kuchnia BACCARO). Dla tych, którzy upodobali sobie napoje roślinne pokazano jak łatwo je przygotować we własnej kuchni (ChiufaMix). .