Wege uczta w Starym Browarze

Wydarzenia

Wege uczta w Starym Browarze

15 września 2016

W kolejnej odsłonie #foodproject w dniach 16-25 września foodies znajdą w Starym Browarze kilkadziesiąt ciekawych dań #wege. Tradycyjnie są to dania w przedziałach cenowych 5, 15 i 20 zł.

W projekcie jak zwykle wzięło udział wiele restauracji i kawiarni ze Starego Browaru. Na wegan i wegetarian w dniach 16-25 września czekają m.in. szarlotka jaglana, sernik dyniowy z orzechami, tosty z kozim serem i tymiankiem, gofry na patyku, falafel burger z hummusem i innymi orientalnymi dodatkami, pikantna zupa z boczniaków i sałatki m.in. z tofu, hallumi, grillowanym fenkułem czy z marynowanych glonów.

Lista dań z #foodproject #wege #starybrowar:

Art Sushi (Dziedziniec Sztuki)

do 10 zł: wakame su 10 zł (sałatka z marynowanych glonów)

do 15 zł: tofu teriyaki 15 zł (smażone tofu podawane z sosem teriyaki)

do 20 zł: vegetarian futomaki 18 zł (sushi)

Berlin Doner Kebap (Pasaż +2)

do 15 zł: falafel w bułce, Rollo Falafel, Falafel BOX

do 20 zł: falafel na talerzu

Bioway Mix (Pasaż +2)

do 5 zł: bataty z tahini 3,59 zł / 100g

do 10 zł: szarlotka jaglana 5,90 zł / szt., tropikalna chia 5,90 zl / szt.

Ghiacci (Pasaż 0)

do 5 zł: gofry na patyku 5zł

do 10 zł: sernik dyniowy z orzechami 10zł, kokosowy budyń z kaszy jaglanej z sezonowymi owocami 10zł

Pijalnia Czekolady E. Wedel (Atrium 0)

do 15 zł: jogurt z musem truskawkowym lub malinami na winie bądź wiśniami na winie (standardowa cena 16 zł, na hasło MUTYJEMY 1 zł rabatu)

do 20 zł: wedlowskie naleśniki z jabłkami i cynamonem, podane z sosem karmelowym 18 zł, bagietka z jajecznicą i szczypiorkiem 18 zł

Petit Paris (Pasaż 0)

do 10 zł: tost z kozim serem i tymiankiem 9,90 zł, pizza prowansalska 9,90 zł, tarta z orzechami, porem i serem pleśniowym 9,90 zł

Projekt Kuchnia (Dziedziniec Sztuki)

do 10 zł: owsianka na mleku ryżowym z domową granolą, miodem i owocami 10 zł 

do 15 zł: pudding chia na mleku kokosowym z owocami 12 zł 

do 20 zł: młode warzywa z patelni ze świeżym tymiankiem i pesto 18 zł, carpaccio z buraka z rukolą, orzechami włoskimi i serem korycińskim 20 zł, opiekany ser kozi z musem z bobu i świeża miętą i brzoskwinią 20 zł 

SO! COFFEE (Pasaż 0)

do 15 zł: wrap z cukinią i serem pleśniowym

do 20 zł: soki świeżo wyciskane z jarmużem lub szpinakiem

Sphinx (Atrium +2)

do 10 zł: hummus Jamil podawany z oliwkami, pomidorami z kolendrą i świeżo bułką pita 10 zł

do 15 zł: Falafel Burger z hummusem Jamil, sosami jogurtowo-miętowym i tahini, pomidorami ze świeżą kolendrą, podawany z sałatką tabbouleh/ lub fattoush 15 zł

do 20 zł: 2 Falafel Burgery z hummusem Jamil, sosami jogurtowo-miętowym i tahini, pomidorami ze świeżą kolendrą, podawane z sałatką tabbouleh/ lub fattoush 20 zł

Weranda Lunch & Wine (Dziedziniec Sztuki)

od 12:00 do 17:00

do 5 zł: kruche ciastko z tofu i rodzynkami 5 zł

do 10 zł: pikantna zupa z boczniaków 10 zł

do 15 zł: boczniaki w sosie sojowym na humusie z karmelizowaną ciecierzycą i orzeszkami pini 15 zł

do 20 zł: chrupiące tofu z grillowanym fenkułem, pomidorami koktajlowymi, selerem naciowym i pestkami dyni 20 zł, grillowany bakłażan, gruszka, ser halloumi, brzoskwiniowy krem balsamiczny, rukola 20 zł

Także w tej odsłonie ambasadorem akcji jest blog MYTUJEMY, jedyny w swoim rodzaju poznański przewodnik kulinarny, śledzony przez ponad 21 tys. osób na Instagramie i ponad 11 tys. Facebooku. Jak zwykle blogerzy opisywać będą swoje kulinarne wrażenia próbując wielu dań przygotowanych przez restauracje i kawiarnie Starego Browaru w ramach akcji #wege.

Akcja #foodproject w ubiegłym roku została wyróżniona jedną z najbardziej prestiżowych nagród branży reklamy w Polsce, KTR. Za zwycięskie atuty projektu uznano wyrazistą i smakowitą stronę wizualną materiałów promocyjnych i informacyjnych oraz świeże, nieszablonowe podejście do tematu. Projekty graficzne #foodproject przygotowuje Jacek Ambrożewski we współpracy ze studiem UVMW i marketingiem Starego Browaru.