2 Sides – Of The Plate – kolacja z Dariuszem Kuźniakiem

Wydarzenia

2 Sides – Of The Plate – kolacja z Dariuszem Kuźniakiem

04 sierpnia 2016

2 Sides – Of The Plate to połączenie dwóch stron talerza czyli gastronomii i muzyki w najlepszym wydaniu. W nadmorskim hotelu Grand Lubicz Spa & Welness w Ustce odbędzie się 10 kolacji kulturalnych.

Zapraszamy do kulinarnej podróży z najlepszymi szefami kuchni w Polsce. Podczas każdej kolacji: powstanie sześć unikalnych „bryz” (dań), szefowie podzielą się swoją wiedzą i dowiemy się jak dobierać wina i produkty najwyższej jakości.

Dzisiaj kolację przygotowuje Dariusz Kuźniak. Doświadczenie zawodowe zdobywał w Łodzi, gdzie szybko stał się renomowanym szefem Kuchni wielu restauracji. Aby poszerzyć horyzonty i sprawdzić swoje umiejętności podróżował po Europie, zgłębiając tajniki światowej kuchni.  Współpracując ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej uczył się nowego podejścia do gotowania. Jednak największy wpływ na styl kulinarny wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras.