Nowe menu w Hilton Garden Inn Kraków Airport

Wydarzenia

Nowe menu w Hilton Garden Inn Kraków Airport

25 maja 2016

Restauracja hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport wprowadziła nowe wiosenno-letnie menu.

Dania, które znalazły się w nowej karcie, bazują na lokalnych produktach dobieranych z najwyższą starannością od zaprzyjaźnionych dostawców. O całość zadbał szef kuchni, Miłosz Kowalski, od lat hołdujący kuchni polskiej, którą przedstawia w nowych, często zaskakujących odsłonach. W nowym menu znalazły się takie dania jak podwędzane gęsie żołądki podane z owocami granatu i winegretem z żurawiny, filet kaczki z topinamburem i popiołem z drzewa jabłoni czy troć wędrowna z lardo.

W nowym menu chciałem przybliżyć naszym gościom polską kuchnię i pokazać, że ona stale się zmienia i ewoluuje, że nawet z pozoru banalny produkt jakim jest ogórek kiszony można pokazać w niezwykłej odsłonie fine dining – mówi Miłosz Kowalski, szef kuchni Hilton Garden Inn Kraków Airport. – Wysoko cenię sobie polskie mięsa, ptactwo, sery czy wina, myślę, że widać to bardzo wyraźnie w nowej karcie. Umiejętność korzystania z tego co aktualnie daje nam natura i szacunek do każdego produktu – to klucz do prowadzenia dobrej kuchni – dodaje.

Dodatkiem do nowego menu jest również starannie wyselekcjonowana karta win i alkoholi, w której znajdują się propozycje idealnie podkreślające smak dań. W karcie pojawiły się wina z całego świata, w tym lokalne Adoria Riesling i Adoria Pinot Noir. Wina te pochodzą z winiarni w Zachowicach, położonych na Dolnym Śląsku. O dobór win i alkoholi zadbał Piotr Kocimski, Food and Beverage Manager oraz Sommelier, współtwórca Stowarzyszenia Sommelierów Krakowskich.

Restauracja Hilton Garden Inn Kraków Airport to więcej niż zwykła hotelowa restauracja. To miejsce z klimatem i smaczną kuchnią, gdzie odbywają się ciekawe wydarzenia np. Kuchnia i Muzyka, Czwartkowe wieczory sushi, wernisaże, czy kolacje i warsztaty degustacyjne. Dodatkowo właściciele chcąc przeciwstawić się panującemu powszechnie stereotypowi, który mówi, że nie da się smacznie i niedrogo zjeść na lotnisku,  oferują codziennie inny dwudaniowy Quick Lunch w cenie 25 zł, śniadania Early bird dla osób, które mają zaplanowany wczesny wylot oraz specjalne menu fit.