CHEF Culinary Cup 2016 rozstrzygnięty

Wydarzenia

CHEF Culinary Cup 2016 rozstrzygnięty

07 kwietnia 2016

Pierwsze miejsce w konkursie Nestlé CHEF Culinary Cup 2016 pod patronatem Jerzego Pasikowskiego zdobył Grzegorz Miśta z hotelu Fabryka Wełny z Pabianic (10 tys. zł, złota statuetka, dyplom). Drugie miejsce przypadło Pawłowi Laśkiewiczowi z restauracji Pierogarnia pod Aniołami z Bydgoszczy (7 500 zł, srebrna statuetka, dyplom), a trzecie Karolinie Wiśniewskiej z hotelu Pro Vita z Kołobrzegu (5 tys. zł., brązowa statuetka, dyplomy).

Uczestnicy ponadto otrzymali wiele nagród od Nestlé Professional w postaci nowoczesnego sprzętu gastronomicznego, noclegu w Hotelu Marriott przed i po konkursie, kitle, upominki i inne.Wyniki konkursu zostały ogłoszone na uroczystej gali otwierającej 20 Targi Eurogastro, która odbyła się 6 kwietnia w Hotelu Marriot w Warszawie.