Kulinarna rewolucja w Restauracji Mercato

Wydarzenia

Kulinarna rewolucja w Restauracji Mercato

04 kwietnia 2016

Po 6 latach udanej współpracy między Restauracją Mercato Hotelu Hilton a Szefem Kuchni Adamem Woźniakiem, czas na odważne zmiany. Hilton Gdańsk zdecydował się podziękować za współpracę utytułowanemu Szefowi i stawia na młode talenty, powierzając zadanie prowadzenia jednej z 10 najlepszych restauracji w Polsce Pawłowi Stawickiemu. Nowy Szef jest współzdobywcą największego sukcesu restauracji Mercato – 3 czapek wg przewodnika Gault&Millau.
Paweł Stawicki doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach oznaczonych gwiazdkami Michelin: 2-gwiazdkowej The Greenhouse w Londynie , 2-gwiazdkowej Maaemo w Oslo i Atelier Amaro w Warszawie.
Autorskie menu Pawła Stawickiego będzie w modernistyczny sposób łączyć lokalne, sezonowe produkty z kulinarnymi trendami z całego świata. Specjały przygotowane przez nowego Szefa Kuchni będzie można odkryć już 8 kwietnia 2016 w restauracji Mercato, Targ Rybny 1, Gdańsk.