Zielona Budka Master Challenge – zgłoszenia do 1 maja

Wydarzenia

Zielona Budka Master Challenge – zgłoszenia do 1 maja

25 marca 2016

13 i 14 maja podczas Mazury HoReCa festiwal smaków w Ostródzie odbędzie się wielki konkurs lodowy Zielona Budka Master Challenge. W konkursie mogą wziąć udział uczniowie ze szkół gastronomicznych oraz kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach i lodziarniach w całej Polsce. Zadanie konkursowe polegać będzie na stworzeniu innowacyjnego deseru na bazie lodów roku 2016 Zielona Budka – Karmel z solą. Oceny prac konkursowych dokonają wykwalifikowani jurorzy.

Zgłoszenia są przyjmowane do 1 maja  – nela.strucinska@expomazury.pl.

Nagrody:

Profesjonaliści – finał 14 maja

1. miejsce – 10 000 zł

2. miejsce – 2 000 zł

3. miejsce – 1 000 zł

Uczniowie – finał 13 maja

1. miejsce – 3 000 zł

2. miejsce – 2 000 zł

3. miejsce – 1 000 zł

Szczególy i regulamin na stronie www.zielonabudka.pl