100. smak w ofercie lodziarnio-kawiarni  Grycan – Lody od pokoleń

Wydarzenia

100. smak w ofercie lodziarnio-kawiarni Grycan – Lody od pokoleń

17 marca 2016

16 marca w restauracji Belvedere w wiosennym otoczeniu Warszawskich Łazienek Królewskich odbyła się konferencja prasowa marki Grycan – Lody od pokoleń. „Poradnik Restauratora” uczestniczył w tym wydarzeniu.

Podczas spotkania państwo Elżbieta i Zbigniew Grycan wraz z córką Małgorzatą oraz Dyrektorem Zarządzającym, Marcinem Snopkowskim, podsumowali ubiegły rok oraz przedstawili plany na rok obecny. Zaprezentowano także nowy, setny w portfolio firmy, smak lodów – Pomarańcza i Migdał w Czekoladzie (smak inspirowany Tortem Angielskim) oraz nowość w postaci lodów w kubeczku 125 ml z łyżeczką.

Firma Grycan utrzymując pozycję lidera na rynku lodów familijnych i gastronomicznych oraz pierwsze miejsce wśród lodziarnio-kawiarni poszerza swoje portfolio o lody impulsowe a także, kontynuując trend rozwojowy z zeszłego roku (otwarcie 22 nowych punktów, rewitalizacje istniejących), zamierza uruchomić następne lodziarnio-kawiarnie w lokalizacjach w całej Polsce oraz dokonać następnych rearanżacji. Poszerza się także oferta ciast i ciastek oraz wachlarz ofert sezonowych i promocyjnych a także menu śniadaniowe.