Najlepsza kolacja w Polsce? Tylko w Poznaniu!

Wydarzenia

Najlepsza kolacja w Polsce? Tylko w Poznaniu!

26 stycznia 2016

Na taką okazję foodies, czyli pasjonaci sztuki kulinarnej najwyższych lotów, czekają z utęsknieniem. Warto przebyć dla niej setki, a nawet tysiące kilometrów. Rzadko bowiem pojawia się możliwość spróbowania dań z finałowego odcinka programu „Top Chef”, które oczarowało jury i przyniosło jego autorowi zasłużoną wygraną oraz jeden z najbardziej prestiżowych tytułów kulinarnych na świecie. Od 30 stycznia do 30 czerwca w poznańskiej restauracji Blow Up Hall 5050 zwycięzca programu „Top Chef”, Tomasz Purol zaserwuje swoje zwycięskie menu degustacyjne.

Menu degustacyjne z finału „Top Chef”:

Foie gras w orzechach laskowych z musem jabłkowym, gąbką rozmarynową, puree morelowym z rokitnikiem

Grasica cielęca z puree śliwkowym, żółtym burakiem, chipsem i sosem z kurczaka na wiśniówce

Polędwica z dorsza z pudrem z czarnej oliwki, puree ze szpinaku, kulką rakową z solirodem i nasturcją

Comber z sarny ze słonecznikiem, burakiem, dynią, trybulą, boczkiem z dzika i topinamburem

Mus z gorzkiej czekolady z bezą, kawiorem ze ślimaka, miętą i sorbetem z czerwonej pomarańczy.