Arkadiusz Wilamowski – nowy szef kuchni na Tamce 43

Wydarzenia

Arkadiusz Wilamowski – nowy szef kuchni na Tamce 43

05 stycznia 2016

Arkadiusz Wilamowski został szefem kuchni restauracji Tamka 43 w Warszawie. Łączy tradycję kuchni polskiej z wyrafinowaniem kuchni francuskiej. W nowych menu degustacyjnych, składających się z sześciu lub z dziewięciu dań, znalazły się królik, kaczka, jeleń obok foie gras, pâté czy sufletu. Wszystko przygotowane z najlepszej jakości składników i w sposób uwydatniający smak każdego z dań. Głównym smakom towarzyszą zaskakujące dodatki – emulsją z pigwy, żółty burak, eddo, puder pietruszkowy czy galaretka z mleka.

Arkadiusz Wilamowski jest absolwentem prestiżowej uczelni CFA Louis Prioux Academy Nancy – Metz ukończonej dyplomem Brevet Professionnel Cuisinier z najlepszym wynikiem w historii szkoły.