Znamy już nazwiska półfinalistów XII edycji MKSK 2016

Wydarzenia

Znamy już nazwiska półfinalistów XII edycji MKSK 2016

04 stycznia 2016

Jury XII edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej oceniło już wszystkie nadesłane zgłoszenia a było ich ponad 90 z 49 szkół z całej Polski. Konkurencja była bardzo duża, co świadczy o rosnącym z roku na rok poziomie kształcenia oraz umiejętnościach i zaangażowaniu uczniów. Zwycięzca konkursu wyjedzie na staż do Restauracji Hisop w Barcelonie uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz otrzyma nominację do finału konkursu dla profesjonalistów Primerba Cup 2016.

I półfinał odbędzie się 20 stycznia 2016:

1)    Chudzik Łukasz z Publicznej Szkoły Gastronomicznej „HO-GA” we Wrocławiu przy ul. Jedn. Narodowej 

2)    Dąbrowski Oskar z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy

3)    Dworzański Rafał z Regionalnej Szkoły Turystycznej w Polanicy Zdrój  przy ul. Wojska Polskiego

4)    Kopania Przemysław z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej

5)    Kowalski Michał z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Katowicach przy ul. Roździeńskiej

6)    Krawczyk Patryk z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej 

7)    Kruczek Ilona z Technikum Lider w Lublinie przy ul. Radziwiłłowskiej

8)    Lindstadt Karolina z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Kłaninie, Starzynie.

9)    Nowak Marcin z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej

10)    Ogonowski Daniel z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej

11)    Popis Ida z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie przy ul. Żołnierskiej

12)    Szostak Sebastian z Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Kościerzynie

II półfinał odbędzie się 3 lutego 2016:

1)    Brzozowski Bartłomiej z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Kościelcu przy ul. Kościelnej

2)    Chowaniec Krzysztof Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych Zakopane ul. Partyzantów 

3)    Daszyński Łukasz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej

4)    Frankiewicz Natalia z Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni przy ul. Morskiej 

5)    Guzik Paulina z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Krakowie przy ul. Zamoyskiego

6)    Kwiecień Robert z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu przy ul. Kościuszki

7)    Laśkiewicz Paweł z Zasadniczej Szkoły Zawodowej Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy przy ul. Cienistej  

8)    Piotrowski Kamil z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi przy ul. Sienkiewicza 

9)    Pisarek Maciej z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy Okólnej

10)  Ryba Beata z Zespół Szkół Agro-Technicznych w Ropczycach przy ul. Mickiewicza

11)  Rzęski Adam Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego 

12)    Serafińczuk Kacper z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gdańsku przy Al. Legionów 

Osoba rezerwowa

Mamot Marcel z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku Białej przy ul. Jana III Sobieskiego.