Polscy cukiernicy w Szanghaju

Wydarzenia

Polscy cukiernicy w Szanghaju

09 listopada 2015

11‒13 listopada Michał Doroszkiewicz z Akademii Zeelandia, Maciej Rosiński, szef kuchni i ambasador marki Callebaut, oraz Dawid Szulc, ekspert lodziarski z firmy Comprital Polska reprezentują nasz kraj podczas Konkursu Lodziarskiego w Szanghaju.

Narodowe drużyny (Niemcy, Włosi, Chińczycy, reprezentanci Tajwanu oraz Polacy) będą miały za zadanie przygotować rzeźby w lodzie, lodowy deser i tort, a także danie gastronomiczne skomponowane wraz z lodami. Konkursowe prace oceniać będą takie cukierniczo-lodziarskie sławy, jak Leonardo Ceschin, lodziarski mistrz świata z 2012 roku, czy Marcello Trentin, zwycięzca konkursu Chef China 2014. Całej imprezie patronować ma duch wielkiego podróżnika Marco Polo, a hasłem przewodnim jest spotkanie Zachodu ze Wschodem.