Concordia Design zaprasza na filmowe śniadania z Transatlantykiem

Wydarzenia

Concordia Design zaprasza na filmowe śniadania z Transatlantykiem

05 listopada 2015

7 listopada to kolejna odsłona filmowych „Śniadań z Transatlantykiem”, które cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Filmy wyświetlane dotąd wyłącznie podczas Festiwalu Transatlantyk  można co miesiąc oglądać w Concordia Design w aromatycznym towarzystwie pysznego, porannego menu.   Tym razem do śniadania Concordia Design zaserwuje dokument  “Just eat it” („Zjedz to”, 2014 r.), w reżyserii Granta Baldwina poruszający bardzo ważną i aktualną kwestię marnowania jedzenia na świecie. Bilet wstępu w cenie 20zł można wykorzystać podwójnie: oglądając filmowy seans oraz wybierając dowolne pozycje ze specjalnie przygotowanego, śniadaniowego menu. 

Śniadanie z Transatlantykiem

7.11.2015, godzina: 10:00-13:00

Cena: 20 zł

Sprzedaż biletów na miejscu, Concordia Design, ul. Zwierzyniecka 3

Jeden wieczór, pięć serów i lampka wina

Kolacja dla smakoszy będzie ucztą dla ciała i ducha. Ciała – ponieważ będzie można spróbować aż 5 unikalnych serów zagrodowych, w serowym menu znajdą się:

1. Ricotta swieża i smakowa

2. Sery świeże – czyste i z dodatkami

3. Sery dojrzewające trzymiesięczne – wędzone i smakowe

4. Ricotta wędzona czysta z owocami z nalewki

5. Sery długodojrzewające – roczne.

Z kolei Marek Grądzki przygotuje gościom inspirującą strawę duchową: opowie czym w ogóle zagrodowe sery są, jak się je tworzy i czym powinny się charakteryzować.  – Sery zagrodowe to te, które powstają niejako na miejscu, “we własnej zagrodzie” z mleka zwierząt, które też tam mieszkają. Mogą być podpuszczkowe, świeże lub dojrzewające, z mleka krowiego, owczego lub koziego, z dodatkami lub bez – uchyla rąbka tajemnicy pan Marek, który jest właścicielem gospodarstwa w Lwówku i producentem znanych w całej Wielkopolsce Serów Grądzkich. – Na spotkaniu spróbujemy aż 5 gatunków serów kozich, a na deser podam też moją “zagrodową” nalewkę! – dodaje.  Po spotkaniu będzie też możliwość kupienia przetworów, serów, nalewek i innych produktów pana Marka.