Ogólnopolski Konkurs Kulinarny o Puchar „Złotej Kurki”

Wydarzenia

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny o Puchar „Złotej Kurki”

06 października 2015

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny dla szkół gastronomicznych o Puchar „Złotej Kurki” już w najbliższą środę. O to lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu:

1.Mikołaj Gill i Mateusz Stolc – Zespół Szkół Hotelarsko Gastronomicznych w Gdyni

2.Aleksandra Kozłowska i Patrycja Witek – Zasadnicza Szkoła Zawodowa Start w Bydgoszczy

3.Aleksandra Bogdanow i Mikołaj Sobiecki Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Warszawie

4.Lidia Strzyżewska i Artur Weroński Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie

5.Karolina Lindstadt i Barbara Orzeł ZSP Kłamino

6.Natalia Stachowska i Mieszko Straburzyński Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

7.Katarzyna Świątek i Daniel Baranowski Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 10 w Bydgoszczy

8.Natalia Talaśka i Robert Kwiecień Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu

9.Tomasz Haczkowski i Tomasz Dzieliński Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu

10.Agnieszka Cybula i Wojciech Borawski Zespół Szkół w Wojewodzinie

11.Paweł Laśkiewicz i Karol Klinger Zasadnicza Szkoła Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy.

Organizatorem wydarzenia jest Vistula Hotel Świecie i Bonduelle Polska. Patroni: Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Stowarzyszenie Kucharzy Kujaw i Pomorza i Slow Food. A patronem medialnym jest m.in.: Poradnik Restauratora.

Odprawa uczestników konkursu godz. 08:30, losowanie kolejności i stanowisk. Łączny czas pracy na stanowisku gastronomicznym 60 minut przygotowanie 1 dania głównego w 6 jednakowych porcjach użyciem rostbefu wołowego, pieprznika jadalnego, skorzonery oraz ziół i kwiatów jadalnych, plus 10 minut na posprzątanie stanowisk pracy.