Konkurs „Wojtek stawia” w restauracjach Sphinx

Wydarzenia

Konkurs „Wojtek stawia” w restauracjach Sphinx

23 września 2015

W restauracjach Sphinx ruszył konkurs pod hasłem „Wojtek stawia” zainspirowany programem telewizyjnym „Kryptonim szef”. W programie tym prezes spółki Sfinks Polska Sylwester Cacek wystąpił incognito w roli Wojciecha Jakubowskiego pracując między innymi jako kelner w jednej ze swoich restauracji. Każdy kto odpowie na proste pytanie dotyczące wspomnianego odcinka „Kryptonimu Szef” przy zakupie dowolnego dania otrzyma nagrodę w postaci dzbana Pepsi lub karafki wina.

– Wojciech Jakubowski, główny bohater  jednego z odcinków programu „Kryptonim Szef”, choć jest postacią fikcyjną, zyskał dużą sympatię wśród widzów. Dlatego też uznaliśmy, że warto, by to właśnie on stał się motywem naszego najnowszego konkursu „Wojtek stawia”. W programie nagrody od Wojtka, czyli prezesa, otrzymali pracownicy restauracji. Tym razem chcemy nagrodzić naszych klientów, którzy obejrzeli zmagania Wojtka. Jestem przekonany, że każdy z nich bez problemu udzieli odpowiedzi na pytanie  konkursowe i odwiedzi naszą restaurację z przyjaciółmi aby odebrać nagrodę  – mówi Jacek Kuś, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.

Na pytania konkursowe w ramach promocji „Wojtek stawia” można odpowiadać poprzez stronę www.sphinx.pl. Po udzieleniu poprawnej odpowiedzi na wskazany numer telefonu zostanie wysłany kod upoważniający do odbioru nagrody – dzbana Pepsi lub karafki wina do zamawianego dania z głównego menu.

W programie „Kryptonim szef” Prezes Sylwester Cacek nagrodził pracowników, z którymi pracował incognito w swoich restauracjach Sphinx. Jeden z kelnerów otrzymał m.in. awans na stanowisko managera lokalu oraz 50 tysięcy złotych na swoją edukację. Z kolei dla dwójki kucharzy przewidziano wycieczkę do Włoch połączoną z warsztatami kulinarnymi, a ponadto jedna z tych osób otrzymała nominację do Akademii Kulinarnej Sphinxa. Wśród wyróżnionych znalazł się również debiutujący w roli restauratora manager lokalu dla którego przygotowano dodatkowy budżet na promocję jego restauracji.