Studio Kulinarne Aruana

Wydarzenia

Studio Kulinarne Aruana

10 sierpnia 2015

Nauka gotowania, odkrywanie niezwykłych smaków, wyjątkowy czas spędzony pod okiem szefów kuchni – to wszystko już w październiku w Hotelu Narvil Conference&Spa w Serocku pod Warszawą, gdzie zostanie otwarte Studio Kulinarne Aruana. Będzie to miejsce do pracy, gotowania i wymiany doświadczeń dla miłośników sztuki kulinarnej, pasjonatów kuchni, ale też doświadczonych szefów z kraju i zagranicy. Będzie miejscem, w którym oprócz samego gotowania można rozwijać myśl kulinarną, tworzyć nowe dania, koncepty i eksperymentować. Na co dzień ma odzwierciedlać filozofię jaką kieruje się szef kuchni restauracji Aruana – Witek Iwański.

Studio będzie podzielone na trzy główne strefy. Strefa do pracy zostanie wyposażona w sprzęt kuchenny. Przeznaczona będzie dla uczestników warsztatów, lekcji gotowania i interaktywnych pokazów kulinarnych, jak i również dla kucharzy, zawodowców oraz szefów kuchni, którzy przygotowywać tam będą pokazy i degustacje dla gości.

Druga strefa to tzw. jadalnia, czyli miejsce, gdzie goście mogą zjeść przygotowane przez siebie posiłki, jak również te sporządzone przez szefa kuchni. Zaletą tej strefy będzie bliskość części kuchennej, zatem goście będą mogli zobaczyć na żywo jak wygląda powstawanie oraz serwowanie potraw przez szefa i jego zespół. Dzięki temu jadalnia może zamienić się na jeden wieczór w prywatną restaurację.

W trzeciej strefie wypoczynkowej odbywać się będą spotkania z sommelierem. Tutaj najważniejszy będzie relaks i poznawanie smaku doskonałego wina, whisky czy aromatycznej kawy. Na co dzień ma ona służyć odpoczynkowi. Dodatkowym atutem tej przestrzeni będzie możliwości poznawania i degustowania, a także odkrywania tajników produkcji, pochodzenia składników i rozpoznawania aromatów np. alkoholu, win, herbat, kaw czy nawet wody.