Bar Symposium 2015

Wydarzenia

Bar Symposium 2015

25 maja 2015

25 i 26 maja, w warszawskim koktajlbarze Kita Koguta odbywa się  Bar Symposium. Partnerem imprezy, która na stałe zagościła w kalendarzach polskich barmanów, jest firma Brown-Forman, dystrybutor m.in. Finlandia® Vodka i Jack Daniel’s®  Tennessee Whiskey.

Bar Symposium to największa impreza w Polsce, skierowana do barmanów, osób zarządzających gastronomią, a także pasjonatów dobrych alkoholi. W jej ramach odbywa się cykl warsztatów, seminariów oraz wykładów popularyzujących nowe trendy, promujących kulturę barmańską oraz odpowiedzialne spożywanie alkoholu. Goście prowadzący poszczególne bloki to uznani w swoich dziedzinach specjaliści. Pośród nich pojawią się prelegenci prowadzący bary zarówno w Polsce, jak i na całym świecie. Z Izraela przyjechał Bar Shira, właściciel koktajlbaru w Tel Awiwie, który zrewolucjonizował tamtejszą scenę barmańską. Z Francji – Piotr Sajdak, reprezentujący uznany, paryski bar Little Red Door.

Z Londynu – Alastair Burgess, właściciel dwóch barów – Happiness  Forgets i Original Sin.

Na poziomie -1, w sali konferencyjnej, odbędzie się test sensoryczny wszystkich wariantów smakowych Finlandia® Vodka. W tym m.in. nowości na polskim rynku – Finlandia® Coconut Vodka. Natomiast po części głównej, w mniej oficjalnej atmosferze, goście będą mogli delektować się drinkami na bazie Finlandia® Vodka oraz Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey.  

Dla osób, które nie mogły pojawić się na miejscu udostępniona została transmisja

w postaci Webinaru. Przekaz odbywa się w czasie rzeczywistym, a dostęp do niego otrzymały osoby, które się wcześniej zarejestrowały i wykupiły bilet. Dodatkowo, uczestnicy Webinaru otrzymają pakiet materiałów, podsumowujących Bar Symposium.

Koktajlbar Kita Koguta, który w marcu 2015 świętował swoje pierwsze urodziny, na stałe wpisał się w kulturalno-imprezową mapę stolicy. Specjalne menu, które zmienia się co dwa miesiące, to przede wszystkim niebanalne drinki, do tworzenia których pomysłodawcy koktajlbaru, wykorzystują składniki domowej produkcji oraz alkohole z portfolio Brown Forman, w tym m.in. Finlandia® Vodka oraz Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey.

Program wydarzenia

Poniedziałek 25 maja 2015

12:00 Otwarcie BSW 2015

13:00 – 13:45 – Alex Kratena – How alcohol kills creativity.

14:30 – 15:15 – Adam Grądziel i Jakub Kozłowski – Kita Koguta – rok później.

16:00 – 16:45 – Bar Shira – The imperial mission and the Tel Aviv bar scene. 

17:30 – Polak za granica – Panel Dyskusyjny.

Wtorek 26 maja 2015

 

12:00 Otwarcie BSW 2015

13:00 – 13:45 – Piotr Sajdak – Behind the Little Red Door.

14:30 – 15:15 – Rafał Ciesielski i Tomek Roehr – Jak nie otwierać baru.

16:00 – 16:45 – Alastair Burgess – The Original Sin.

17:30 – 18:15 – Leszek Stachura – A bartender in Noma.

 

Kita Koguta,  

Ul. Krucza 6/14, Warszawa