Lista zespołów zakwalifikowanych do finału EKOGALA 2015

Wydarzenia

Lista zespołów zakwalifikowanych do finału EKOGALA 2015

22 maja 2015

30 maja w Rzeszowie odbędzie się finał X Europejskiego Konkursu Kulinarnego w ramach IX Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości. Konkurs organizowany jest przez Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie i Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego.

Lista zespołów (szkół) zakwalifikowanych do Finału X Europejskiego Konkursu Kulinarnego EKOGALA 2015

1.            Damian Ranic i Dominik Sabo, opiekun Emilia Capikova – Stredna Odborna Skola sv. Jozafata – Trebisov Słowacja

2.            Volodymyr Vasylyk i Olha Torchanyn, opiekun Ruslan Sinkevyvch – Lwowskie Państwowe Kolegium Przemysłu Spożywczego i Przetwórczego – Lwów, Ukraina

3.            Mykola Kharuk i Dmytro Maksymyuk, opiekun Hanna Piontko – Szkoła Gastronomii i Turystyki Narodowy Uniwersytet Technologii Żywności – Iwano Frankowska, Ukraina

4.            Tomáš Baran i Martin Petrik – Stredna Odborna Skola Obchou a Sluzeb – Michalovce, Słowacja

5.            Klinger Karol i Paweł Laśkiewicz, opiekun Patrycja Jeleniewska – Zasadnicza Szkoła Rzemiosła i Przedsiębiorczości – Bydgoszcz, Polska

6.            Karolina Pytka i Łukasz Bączyk, opiekun Katarzyna Rezler – Zespół Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich – Swarzędz, Polska

7.            Edyta Wituk i Przemysław Zwański, opiekun Marta Skolimowska-Kulma – Zespół szkół Gospodarczych – Elbląg, Polska

8.            Przemysław Kopania i Kamil Przewdziecki, opiekun Beata Pręgowska – Technikum Gastronomiczno – Hotelarskie nr 2 im. Prof. S. Bergera – Warszawa. Polska

9.            Magdalena Sowa i Patrycja Jackowska, opiekun Wioletta Stoch – Zespół Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących – Jarosław, Polska

10.          Weronika Czajka i Gombos Iwona, opiekun Rafał Dorociuk – Zespół Szkół Hotelarsko Turystycznych im. Władysława Zamoyskiego – Zakopane, Polska

11.          Zuzanna Hepnar i Andrzej Sowa, opiekun Anna Ulan – Zespół Szkół Spożywczych im. T. Rylskiego – Rzeszów, Polska

12.          Piotr Kuzdro i Paweł Krztoń, opiekun Marcin Purgacz –  Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy – Rzeszów, Polska

Drużyna rezerwowa

13.          Michał Wnęk i Mateusz Sikora – Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 – Kraków, Polska