Restauracja Aruana –  szparagi w roli głównej

Wydarzenia

Restauracja Aruana – szparagi w roli głównej

29 kwietnia 2015

Są nie tylko skarbnicą składników mineralnych i witamin, ale również stanowią jeden z najskuteczniejszych afrodyzjaków. Szparagi, bo właśnie o nie chodzi, na dobre rozgoszczą się w sezonowym menu restauracji Aruana  w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku.

– Najważniejszą zasadą naszej kuchni jest świeżość i sezonowość. Współpracujemy z ekologicznymi dostawcami oraz miejscowymi rybakami, którzy przygotowują specjalnie dla nas najlepsze swoje produkty. Zapraszamy do spróbowania menu sezonowego „Maj w Aruanie” – mówi Witek Iwański, szef kuchni.

  • Majowe sałaty, plastry kumpiaka, chałka i szparagi
  • Chłodnik z białych szparag, maślanka, rukiew wodna, mięso kraba i orzechy pekan
  • Grzybowa na zakwasie, creme fraiche, lubczyk i kawałki grasicy
  • Dorsz, pieczone dwie godziny szparagi, czosnek niedźwiedzi i młoda kapusta
  • Polędwica cielęca, smardze, grillowany seler i sosna
  • Rabarbar, lody własne, migdały i bezy.