Poznańscy Kucharze Razem czyli kolacja przygotowana przez 7 Szefów Kuchni

Wydarzenia

Poznańscy Kucharze Razem czyli kolacja przygotowana przez 7 Szefów Kuchni

21 stycznia 2015

28 stycznia o godz. 18 w Zagrodzie Bamberskiej spotkają się: Sergiusz Hieronimczak, Ernest Jagodzinski, Jakub Kasprzak, Michał Kuter, Tomasz Purol, Grzegorz Olejarka i Michael Vacek. W tym dniu będziemy mieli okazje spróbować menu degustacyjne składające się z dwunastu dan.

Na naszych talerzach pojawia się Polskie smaki, ale nie zabraknie też Wielkopolskich akcentów. Rzodkiew, słonina, ciecierzyca, czereśnie, wędzona cebula, seler, pstrąg to tylko niektóre punkty menu.

Każdy z zaproszonych Szefów odpowiedzialny będzie za cześć kulinarnej całości.

Kolacja przygotowana przez tak znakomitych Kucharzy dopełniona będzie odpowiednio dobranymi winami.

Sergiusz Hieronimczak  – Zagroda Bamberska

Ernest Jagodzinski – CIUCINA

Jakub Kasprzak – Wieniawskiego 5

Michał Kuter – A nóz widelec

Tomasz Purol – Blow Up Hall 5050

oraz Szefowie z londyńskiego Hotelu Mandarin:

Grzegorz Olejarka, Michael Vacek